INGREDIENTE
– 1/2 cap de porc
– 2 picioare de porc
– 500 g carne macră de porc
– 2 morcovi
– 2 cepe
– 1 rădăcină țelină
– 1 rădăcină păstârnac
– 2 foi dafin
– 10 căței usturoi
– sare
PREPARARE
Capul de porc și picioarele se spală foarte bine și se pârlesc la flacăra aragazului. Apoi se pun la fiert în apă rece, cu sare, alături de carne. Se ia spuma ori de câte ori se formează și se adaugă apoi legumele și foile de dafin.
Se lasă la fiert la foc mic aproximativ 4 ore, până ce carnea cade de pe oase.
Între timp, se pisează usturoiul. Carnea fiartă se curăță de pe oase și se repartizează în boluri.
Zeama în care au fiert ingredientele se strecoară și se amestecă apoi cu usturoiul pisat.
Se lasa 15 minute și apoi se strecoară din nou și se toarnă peste carnea din boluri.
Se dau la rece de pe o zi pe alta.