Campaniile multianuale de populare piscicolă, efectuate de AJVPS Timiș, cu specii adaptate la condițiile de hrănire și reproducție din râurile Timiș, Bega dar și din bălțile create artificial pe fostele balastiere din Lugoj, au continuat și în acest an.
Cu toate restricțiile și condițiile speciale impuse de legislație, pescarii lugojeni speră că vor putea beneficia, după relaxarea Ordonanțelor, de clipe plăcute pe malul apei, încercând să ”captureze” ceva exemplare din peștii introduși.
“Încă din luna martie a acestui an, am reînceput campaniile de populare în apele aflate în administrarea noastră. Pe raza municipiului Lugoj, atât râul Timiș cât și bălțile din complexul Pescărușul au beneficiat, pentru al treilea an consecutiv, de un program de repopulare. Din cele opt tone de pește achiziționate, două au fost destinate zonei Lugoj. În acest an, conform deciziei adoptate anterior, mai este programată o repopulare în toamnă, însă aceasta este pusă sub semnul întrebării deoarece crescătoriile de unde se achiziționează puietul rămân frecvent fără stocuri după luna august. În râul Timiș și în bălțile Pescărușul au ajuns crap, amur, dar și caras. AJVPS Timiș este printre puținele asociații de profil din țară care își repopulează anual, apele pe care le administrează. Menționez expres că peștele tânăr, folosit la repopulare a fost achiziționat din banii obținuți pe cotizațiile plătite de către membrii AJVPS, deci și din banii celor care activează în cadrul Clubului de Pescuit Lugoj”, a informat Cornel Lera, președintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Timiș.
Cantitățile de pește introduse anul acesta în apele din zonă au fost repartizate astfel: râul Timiș – 604 kg crap și 508 kg caras, râul Bega – 354 kg crap și 512 kg caras, bălțile Pescărușul I și II – 681 kg crap și 159 kg caras, râul Bârzava – 536 kg crap și caras, balta Dumbrăvița – 744 kg crap, balta Topolovăț – 500 kg crap, canal Aranca – 600 kg crap și râul Mureș – 200 kg crap.