Sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 10.00, la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” din Lugoj se va desfăşura ediţia a V-a a Concursului Judeţean de Chimie „Octavian Larionescu”.
Sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 10.00, la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” din Lugoj se va desfăşura ediţia a V-a a Concursului Judeţean de Chimie „Octavian Larionescu”.
Denumirea concursului reprezintă un omagiu al dascălilor de chimie din Lugoj pentru un profesor deosebit, Octavian Larionescu, care a predat la cele două licee teoretice, Colegiile „Brediceanu” şi „Hasdeu” în perioada 1952-1973.
Competiţia este destinată elevilor din clasele VII-XII şi este organizată de profesorii care fac parte din Cercul de chimie Lugoj şi zonă (Făget, Buziaş, Nădrag), în parteneriat cu Asociaţia „ProfChim” Lugoj-zonă, Consiliul Judeţean Timiş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş.
Concursul se desfăşoară anual, în luna noiembrie, începând cu anul şcolar 2009-2010. Primele două ediţii au avut un caracter zonal, iar din anul şcolar 2011-2012 a devenit concurs judeţean. Interesul elevilor şi al profesorilor a crescut de la an la an, la prima ediţie participarea fiind de 73 elevi, la ediţia a II-a, 111, la ediţia a III-a – 231 şi la cea de-a IV-a ediţie – 250. La ediţia de anul acesta şi-au anunţat participarea peste 300 de elevi din judeţul Timiş şi nu numai.
„Concursul este susţinut financiar, preponderent, de profesorii de chimie din Lugoj şi zonă. Ca o noutate faţă de anii trecuţi, anul acesta vom avea participanţi şi din judeţul Caraş-Severin, ceea ce ne bucură foarte mult”, a declarat prof Maria Vîlcu-Micu, responsabil Cerc Pedagogic al profesorilor de chimie din Lugoj şi zonă.
În favoarea continuităţii acestui eveniment pot fi subliniate multiple argumente: premiile obţinute de elevii din Lugoj şi zonă la concursurile de chimie judeţene, zonale, naţionale şi internaţionale; numărul mare de absolvenţi care îşi aleg ca drum în viaţă, medicina, farmacia şi chimia, includerea profesorilor de chimie din Lugoj şi din zonă în comisiile centrale ale concursurilor naţionale, precum şi educarea tinerilor pentru a învăţa pe tot parcursul vieţii.