Numărul persoanelor fără adăpost, care colindă străzile din Lugoj, este în scădere.
În ultimii ani de zile, lista s-a redus de la 30 de oameni ai străzii, înregistraţi în 2011, la doar 7 în prezent. Dintre aceştia doar 2 provin din zona Lugojului.
„De câţiva ani s-a înregistrat o scădere a numărului persoanelor fără adăpost pe teritoriul municipiului. Din cei pe care îi aveam înregistraţi în urmă cu patru ani, acum au mai rămas un sfert. Această cifră mai oscilează, din când în când mai sunt persoane care vin în oraş, dar care ulterior pleacă. Oricum nu ne confruntăm cu problemele celor de la Timişoara”, a explicat Florin Dumitru, şeful Poliţiei Locale.
Locurile pe unde se adăpostesc, cei care nu au unde să locuiască sunt situate în cartierul Stadion I, pe strada Timişoarei, în apropiere de fosta fabrică I.U.R.T sau în zona Gării.
Printre cei care îşi fac veacul prin Lugoj sunt şi persoane care provin de la sute de kilometri distanţă, din Ploieşti sau din judeţul Sălaj.
„Noi îi monitorizăm în permanenţă şi încercăm să limităm eventualele încălcări ale legislaţiei în vigoare. Nu au fost incidente grave în care aceştia să fie implicaţi. Anul ăsta am aplicat doar şase amenzi pentru consum de alcool în spaţiile publice”, a spus Florin Dumitru.
Pentru cerşetorie au mai fost aplicate cinci amenzi unor persoane nomade provenite din judeţele din nordul ţării care şi-au pus copiii să cerşească.
„Nu sunt probleme mari cu cei care cerşesc. Nu îi vedem în intersecţii ca în alte oraşe sau prin zona centrală. Când primim sesizări luăm măsuri să-i îndepărtăm din oraş, nu-i lăsăm să se plimbe pe străzi”, a explicat şeful Poliţiei Locale.
Cazurile de cerşetorie apar la Lugoj odată la trei-patru luni de zile, iar unul din locurile unde pot fi văzuţi este pe aleea din zona staţiei de autobuze din zona Unic.
Bosechetari in scadere, caini in urcare, se paote rezolva si problema cainilor vagabonzi (zona Strand, Cotu Mic, …) ?