Redeşteptarea a mai scris în ediţia tipărită despre cazul lugojeanului Petru Godeanu în vârstă de 39 ani, care îşi caută dreptatea de trei ani în justiţie, fără nici un rezultat concret.
Redeşteptarea a mai scris în ediţia tipărită despre cazul lugojeanului Petru Godeanu în vârstă de 39 ani, care îşi caută dreptatea de trei ani în justiţie, fără nici un rezultat concret.
Acesta povesteşte cum a lucrat fără acte legale în perioada 16 septembrie 2010 şi până în noiembrie 2010, la firma SC Rădulescu ProdMobi SRL din Lugoj. În data de 10 noiembrie 2010, pe când se afla la muncă şi îşi desfăşura activitatea la o freză circulară, a suferit un accident de muncă tăindu-şi trei degete de la mâna stângă. În urma accidentului, victima a avut nevoie de 22 de zile de spitalizare şi 65 de zile de îngrijiri medicale oferite de către IML Timişoara. Petru Godeanu acuză patronul firmei că nu a anunţat ITM-ul de accidentul său şi că la 30 de minute după operaţie a fost pus de către patronul firmei să semneze contractul de angajare şi protecţia muncii.
Procuratura Lugoj a propus în data de 19 mai 2011 prin rezoluţie neînceperea urmăririi penale împotriva lui Dănuţ Rădulescu, soluţie care a fost desfiinţată de instanţa de judecată. În 30 aprilie 2012, în sentinţa penală s-a hotărât trimiterea dosarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj, în vederea începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 290, 291 C.pen. pentru intimaţii Anton Martinescu, Ioan Marius George, Ştefan Tecsi şi Dănuţ Rădulescu, (primii trei făcând parte din comisia de cercetare a accidentului).
În 8 octombrie 2013, poliţiştii care anchetează accidentul de muncă produs în 10 noiembrie 2010 i-au chemat la reaudieri pe cei implicaţi în acest proces. Cu această ocazie Petru Godeanu, angajatul care a suferit accidentul de muncă, a cerut testarea cu detectorul de minciuni a celor patru cu care se află în proces.
În urma reaudierilor atât patronul firmei de mobilă SC Rădulescu ProdMobi SRL din Lugoj cât şi Anton Martinescu şi Ioan Marius George, care au constituit comisia de protecţia muncii au refuzat testarea cu poligraful. Doar Ştefan Tecsi a fost deacord cu testarea, pentru ca mai apoi să-i declare poliţistului că în timpul audierii nu a înţeles sensul cuvântului de „Testare poligraf”, iar acum refuză să se supună unui astfel de test.