Păstrăvul este un pește slab, cu puține calorii, dar cu un conținut ridicat de Omega 3, având efecte benefice pe termen lung asupra organismului.
Păstrăvul la cuptor cu legume este un pește delicios, ce cu siguranță va fi pe gustul tuturor, chiar și al copiilor.
Ingrediente:
- 3 păstrăvi mari (cca 1,5 kg)
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras verde
- 3 roșii potrivite
- 2 lămâi
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare de mare
- piper
Mod de preparare:
Curățăm peștele și îl spălăm .
Tăiem ardeii fâșii, roșiile felii, iar lămâile felii subțiri.
Umplem burta peștelui cu amestec de legume. Punem și feliuțele de la o lămâie.
Îl crestăm ușor cu un cuțit bine ascuțit deasupra și împachetăm fiecare pește în folie și strângem bine la capete.
Punem peștele în tavă și adăugăm o cană de apă. Dăm la cuptor la foc mediu.
Coacem peștele aproximativ 15-20 minute pe fiecare parte apoi desfacem folia și îl mai lăsăm 10-25 minute în cuptor.
Scoatem peștele pe un platou, feliile de la lămâia rămasă le introducem în crestături și presărăm pătrunjel verde tocat mărunt pentru un plus de gust și culoare.