O pârjoală moldovenească nu trebuie să întreacă în lungime o carte de joc, trei degete de dimensiuni normale în lățime și în grosime un index. În exterior trebuie să fie bine prăjită, în interior mustoasă. Ca majoritatea tocăturilor, pârjoalele se fac din carne de proveniență diversă: vițel, miel, pasăre, adică: găină, clapon, curcan și (mai rar) gâscă. Pârjoala clasică însă se face din carne de bou și porc, amestecată. Eu vă prezint o reţetă clasică cu pasăre.
Ingrediente:
– piept de pui, 100 g
– caşcaval tare, 100 g
– unt 100 g
– franzelă uscată, 4 felii
– 2 ouă – sare, piper, pătrunjel
Mod de preparare:
Măcinaţi carnea de 2 ori, asezonaţi-o bine cu sare şi piper. Modelaţi apoi 4 biluţe, puneţi în interiorul fiecăreia câte o bucăţică de caşcaval ,apoi daţi-le prin ou bătut şi prin firimituri de pâine sau pesmet. Le prăjiţi apoi în unt şi daţi la cuptor pentru 5 minute. Se pot servi langă orice garnitură doriţi.