Parcurile din Lugoj vor fi reabilitate pe viitor de companiile multinaţionale care îşi desfăşoară activitatea pe raza oraşului. Prima iniţiativă de acest fel aparţine firmei Autoliv, prezentă de aproape şapte ani în municipiu.
În parteneriat cu firma Sodexo, reprezentanţii societăţii îşi propun să facă din Parcul Prefecturii locul preferat de relaxare al de lugojenilor. Activitățile vor fi desfășurate pe bază de voluntariat, compania urmând să asigure materialele necesare.
Pentru început se va asigura întreținerea zonelor verzi, tăierea gazonului și a gardului viu, precum și vopsirea mobilierului stradal. Tot în prima etapă vor fi curăţate ansamblurile de jocuri de plastic şi revopsite cele de lemn.
Pentru că autorităţile locale au prevăzut înlocuirea terenului sintetic de pe terenul de fotbal, Autoliv va contribui la îngrădirea acestuia, dar şi la repararea jardinierelor și completarea lor cu flori.
Proiectul va fi demarat pe data de 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului, pentru ca apoi, lunar, voluntarii Autoliv, dar şi lugojenii dornici de a ajuta, să se adune în parc pentru continuarea lucrărilor.
Va urma reabilitarea scenei din incinta parcului, acoperirea ei și amplasarea unor mese de joacă, precum și completarea ansamblurilor de jocuri.
În paralel, o echipă de ingineri automatiști de la Autoliv lucrează la refacerea mecanismului monumentului “Ana Lugojana”, unul dintre simbolurile Lugojului.
“Implicarea companiilor multinaţionale în viaţa oraşului este absolut necesară pentru atragerea forţei de muncă. La ora actuală avem un şomaj de 1,4%, care este foarte mic. Ne-am bucurat mult când am văzut că firma Autoliv a fost prima, cu aproape 3.000 de angajaţi, care vrea să se implice în viaţa oraşului şi a preluat Parcul Copiilor din spatele Primăriei. Împreună am hotărât un plan de îmbunătăţire radicală a parcului. Noi asigurăm terenul sintetic, aleile dalate şi elementele de joacă, iar întreţinerea şi modernizarea o va face firma Autoliv şi tot împreună dorim să modernizăm şi monumentul Ana Lugojana, un simbol al oraşului nostru”, declara primarul Francisc Boldea.
Edilii locali nu vor să se oprească aici şi intenţionează ca pe viitor să atragă şi alte firme care să se implice în viaţa comunităţii.
”Avem discuţii şi cu Hella, tot o firmă multinaţională din municipiu, care doreşte să preia ori Parcul George Enescu, ori Parcul Ştrandului şi acesta este un lucru bun. Şi alte firme multifuncţionale vor să se implice în domeniul culturii sau al sportului. De asemenea, voi avea o discuţie cu băncile comerciale pentru a prelua fiecare câte un monument, pentru că avem atâtea personalităţi de talie naţională şi internaţională, care merită să fie apreciate şi de aceste companii care profită, să o spunem clar, de lugojenii noştri”, mai spunea edilul şef.