În cadrul unei videoconferinte, Gyula Fatér, CEO OTP Bank România, și Roxana Hidan, Director General Adjunct, coordonator al Diviziei Retail, OTP Bank România, au prezentat planul de dezvoltare al băncii atât la nivel local, cât și național, precum și informații despre noua sucursală de tip ”flagship” din Timișoara, ce va funcționa ca centru regional de servicii bancare.
”În ciuda situației pandemice, rolul sucursalelor OTP a crescut, am crescut numărul de angajați, am ridicat infrastructura și am susținut digitalizarea. Noi facem aceste inaugurări în cele mai grele momente ale pandemiei”, a precizat în deschidere Gyula Fatér, CEO OTP Bank România.
Sucursala nou deschisă la Timișoara este funcțională de luni, 15 februarie pe bulevardul Take Ionescu, la nr. 50-52.
”Ea deservește toate tipurile de clienți, respectiv clienți persoane fizice, clienți Private banking, microîntreprinderi, clienți IMM și clienți din zona Corporate. Clienții au posibilitatea de a realiza individual activitățile de self-banking, prin intermediul ATM-urilor și terminalelor Self Service. Pentru Timișoara, noua unitate OTP Bank introduce și conceptul Meeter – Greeter, prin care un reprezentant al băncii contribuie la îmbunătățirea timpului de așteptare al clienților pentru realizarea operațiunilor”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct OTP Bank România, divizia Retail.
Deși OTP Bank România mizează în continuare pe extinderea rețelei de sucursale, redeschiderea celei de la Lugoj nu e previzibilă în viitorul apropiat.
”Sucursala din Lugoj a fost închisă în anul 2013, ca urmare a crizei financiare din anii 2008-2009. Potențialul zonei, așa cum îl vedem noi, este acoperit prin deschiderea suscursalei din Timișoara, cât și prin sucursalele pe care le avem deja aici. Foarte sincer, vă spun că nu cred că în perioada imediat următoare se pune problema redeschiderii sucursalei de la Lugoj” a răspuns Roxana Hidan unei întrebări a săptămânalului ”Redeșteptarea”.
OTP Group are peste 70 de ani de activitate în sectorul financiar din Europa Centrală și de Est, în timp ce subsidiara din România a acumulat 16 ani de prezență de piața locală.