Profesorul Iosif Martinescu, președintele Asociației Verde de Banat, este gazda, de această dată, a tradiționalei manifestări Banat Brunch, care va avea loc în data de 5 august în Țara Făgetului, la Pietroasa, în gospodăria cu numărul 53.
Programul se desfășoară între orele 11-13.
Meniul este unul bogat și compus din feluri care mai de care mai gustoase, din bucătăria tradițională bănățeană.
La aperitive găsim pastă de brânză de vacă cu ceapă, pastă de brânză de vacă cu mărăr, salată de vinete cu roșii, cârnați din pișcandar (în untură), mâncare de ardei cu ou, telemea de oaie, caș de oaie, brânză de capră, slănină și șonc cu ceapă verde, ouă fierte, fasole bătută cu ceapă și ulei, pită în țăst.
Felul principal vă așteaptă cu supă de rață cu tăiței, ciorbă de salată cu smântână, mâncare de urzici cu ouă ochi, păstrăv cu mandră și mujdei
Desertul vine cu prăjitură cu mărar, clătite cu gem de merișoare și afine și pancove.
Băuturile constau în ceai de tei, ceai de mentă, sirop de soc, sirop de brad, apă de la izvorul rece și cafea.
În continuare, între orele 13 – 15, programul cuprinde o vizită la Cascada Șopot, cu oprire la Biserica de Lemn, monument istoric din Crivina de Sus, cel mai vechi locaș de cult din Banat, construită în 1676.
Copiii sub șapte ani beneficiază de gratuitate, pentru copiii între 7-14 ani costurile sunt 70 lei, iar pentru adulți și copiii peste 14 ani – 150 lei. Înscrieri se fac pe site-ul brunch.turismtimis.ro.