O seară magică a folk-ului, în care limita dintre scenă şi sală a dispărut adesea, aşa s-ar putea carateriza spectacolul „Om bun” de miercuri, de la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”.
Un eveniment artistic care l-a readus după mult, mult timp pe Victor Socaciu la Lugoj, alături de prietenul reşiţean Cristian Buică. Pe acesta din urmă, lugojenii l-au adoptat exact acum şase ani bătuţi pe muchie, la 12 iulie 2011, când a avut loc primul specacol din cele 110 organizate până acum sub egida „Vasile Gondoci şi prietenii”.
Ca de obicei, deschiderea a aparţinut unor tineri cu talent vocal sau instrumental. De data asta a fost rândul Ceciliei Novaconi, elevă a Colegiului Calderon din Timişoara – cu adevărat de nota zece, nu numai la capitolul vocal, ci şi la învăţătură (a absolvit clasa a XI-a cu media maximă).
Au urcat apoi pe scenă “cei doi misionari ai folk-ului românesc”, cum i-a numit Vasile Gondoci pe invitaţii săi.
Cristian Buică şi-a început recitalul său cu piesa de forţă “Reşiţa mea”, o declaraţie de dragoste dulce-amară la adersa oraşului natal, apoi un trio inedit (Buică – Gondoci, la care s-a adăugat Cezar Costescu) a intonat “imnul” Lugojului, “La Lugoj, lugojean”.
Prin inflexiunile subtile ale vocii şi chitarei, Victor Socaciu a inspirat numeroasa audienţă, care a cântat alături de el şi a aplaudat pasaje din melodii, chiar în momentul în care acestea erau cântate.
Îndelungile standing ovations de la final au spus totul despre reuşita acestui spectacol.
6 ani de seri ”Vasile Gondoci şi prietenii”
Aşa cum spuneam, concertul lui Victor Socaciu de miercuri, 12 iulie, marchează şase ani de evenimente folk sub egida „Vasile Gondoci şi prietenii”.
Interesant este că la ambele concerte a cântat reşiţeanul Cristian Buică, cel care a contribuit foarte mult, alături de Vasile Gondoci, la relansarea folkului la Lugoj.
Marţi, 12 iulie 2011, la „Taifasuri”, a avut loc primul recital de muzică folk sub genericul „Vasile Gondoci şi prietenii”. Spectacolul i-a avut ca protagonişti pe cantautorii Vasile Gondoci, Cristian Buică, Ion Milea, Alexandru Popovici şi Christian Melcher, dar şi pe poetul Laurian Lodoabă.