Criza de lemne de pe piaţa lugojeană a forţat ocoalele silvice să suplimenteze cantităţile de lemn care sunt scoase la vânzare către populaţie.
Numai în cadrul Ocolului Silvic Lugoj urmează să fie comercializaţi aproximativ 1.600 de metri cubi de lemn de carpen, fag, salcâm şi stejar, esenţe numai bune pentru încălzit locuinţa datorită puterii mare de ardere.
Preţul unui metru cub este la fel ca anul trecut, pe vremea asta.
”Direcţia Silvică Timiş, prin Ocolul Silvic Lugoj, pune la dispoziţia persoanelor fizice şi nu numai, lemn de foc la preţul de 160 de lei pe metrul cub cu TVA inclus, iar cantitativ, 1600 de metri cubi la districtele silvice Drinova şi Leucuşeşti. Pentru Drinova, acesta se află depozitat în zona localităţilor Jureşti şi Drinova, iar pentru Leucuşeşti, aproape de localităţile Pădurani şi Ohaba Lungă. Lemnul de foc se află stivuit sub formă de metri steri la marginea drumurilor forestiere”, ne-a declarat Valer Bercia, purtător de cuvânt al Direcţiei Silvice Timiş.
Şi făgeţenii care nu şi-au făcut stocul pentru iarnă pot să – şi mai procure lemne de la ocolul din oraş. Unitatea mai are disponibili circa 1000 de metri cubi.
”O parte din aceste lemne vor ajunge şi la instituţiile bugetare din zonă, cum ar fi şcoli, grădiniţe sau primării”, ne spunea Alexandru Pongracz, şeful Ocolului Silvic Făget.
Pentru a se aproviziona cu lemn de foc, doritorii trebuie să facă o solicitare scrisă la ocolul silvic pe raza căruia îşi au domiciliul.
Apoi, pe baza repartiţiei efectuate de către şeful de ocol, se vor prezenta la locul şi data stabilită pentru ridicarea materialului lemnos fasonat.
În general, cumpărătorul trebuie să îşi asigure singur mijlocul de transport şi să se ocupe de încărcarea materialului lemnos.