Din cauza salariilor mici, care în cele mai multe cazuri nu depăşesc 700 de lei, funcţionarii Primăriei din Traian Vuia au ieşit din sistemul public. Ultimul care l-a părăsit pe primarul Iosif Barboni a fost secretarul. Acesta s-a mutat la Dumbrava, fiind şi mai aproape de casă.
„Am avut 22 de oameni, au mai rămas trei: contabilul, care se ocupă şi de casierie, agentul agricol şi inspectorul de pe social. I-am spus prefectului să vină să-i predau ştampila”, s-a plâns Barboni, care a spus că primăria are fondurile necesare funcţionării, dar nu poate creşte salariile. „Am trei concursuri de angajare. Când aud ce salarii se dau nu mai vine nimeni. Bani am, dar nu am cui să-i dau”, a mai spus primarul din Traian Vuia. Edilul a mai spus că unii dintre care şi-au dat demisia de la primărie au plecat în străinătate, iar alţii stau acasă pentru că „decât să lucreze degeaba, mai bine stau degeaba”.
Cuscrul-deputat duce situaţia din Traian Vuia în Parlament
Primarul Iosif Barboni susţine că angajaţii primăriei au ajuns cu cuţitul la os după ce, printr-o decizie a Curţii de Conturi, au fost obligaţi să restituie sporul de dispozitiv încasat în perioada 2010-2013. Situaţia dramatică în care se află Primăria din Traian Vuia l-a făcut pe primar să reacţioneze şi să încerce să rezolve problema pe linie politică, făcând parte din partidul aflat la putere.
„Am încercat să discut, am fost şi la Bucureşti. Ei au băgat în Parlament doar creşterea salariilor pentru primari şi viceprimari. Când a fost Dragnea la Timişoara am încercat să îi explic situaţia, a zis că nu a venit să se certe”, a mai spus primarul.
Acesta i-a pasat problema cuscrului său, deputatul Dorel Covaci, care va depune o interpelare pe tema situaţiei de la Traian Vuia, dar şi din alte localităţi pentru că potrivit primarilor, fenomenul este generalizat.
Prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere.