Mai multe persoane care care au consumat în zilele de joi şi vineri pizza în localul Cocktail Rive din Lugoj au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. O parte dintre pacienţi, care au prezentat tulburări mai grave, au fost transferaţi la Timişoara, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”.
La câteva ore după ce au mâncat pizza, oamenii au mers la urgenţe cu stări diareice grave şi febră. „Au fost prezentaţi cu toxiinfecţie alimentară, de vineri noaptea şi până duminică seară, 17 adulţi şi şase copii cu vârste între 2-7 ani. Patru dintre cei mici au fost duşi la Timişoara la Clinica de Boli Contagioase. S-au recoltat probe şi de către spitalul nostru şi de DSP Timiş, par să fie pozitive, însă nu s-a scurs timpul suficient pentru identificare. Doi dintre copii au mers acasă şi se tratează la domiciliu, iar dintre adulţi o singură femeie s-a internat la Contagioase şi cazul evoluează bine, ceilalţi au plecat acasă cu tratament”, a declarat dr. Diana Szucs, din partea Spitalului „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.
„Eu am mâncat joi seara o pizza cu ou şi ciuperci, iar vineri dimineaţă am mai consumat o felie.Vineri după-amiază am făcut o diaree foarte urâtă şi am mers la Urgenţe. Acolo mi-au dat un pumn de medicamente şi m-au ţinut o oră şi ceva în perfuzii. Acum mi-am revenit, dar încă iau tratament”, ne-a declarat un tânăr din Lugoj care a fost client al localului.
„Toată familia mea e în perfuzii de seara trecută în spital de la pizza. Asa a ajuns oraşul ăsta să facem toxiinfecţie alimentară în secolul 21 de la o pizza şi de la condinţiile mizere în care e ţinută mâncarea din restaurante”, este reacţia trimisă la redacţie a unei cliente a restaurantului.
Culmea este că Direcţia Sanitar-Veterinară şi de Siguranţa Alimentelor Timiş nu a considerat necesar să ia atitudine. „Noi am primit informaţii verbale de la DSP, acum aşteptăm să ne facă o sesizare scrisă şi apoi vom iniţia un control”, a declarat pentru Redeşteptarea Csaba Daroti, director adjunct al DSV Timis.
Întrebat dacă DSV nu se autosesizează în cazul în care zeci de persoane sunt în spital, directorul adjunct a explicat că „acum colegii de la Lugoj culeg informaţii”.
Singura instituţie care a fost prezentă la faţa locului este DSP Timiş. Aceştia au prelevat probe şi aşteaptă rezultatul, fără însă să decidă închiderea unităţii. „Circuitele din restaurant sunt corespunzătoare, din punct de vedere al igienei nu am avut nimic de reproşat, astfel că nu s-a impus închiderea localului până la rezultatul analizelor”, a declarat Dana Şpac, purtător de cuvânt al DSP Timiş.
Patronii spun că nu-şi explică de la ce s-a îmbolnăvit lumea. „Mometan nu ştim despre ce este vorba, au fost şi s-a luat probe, aşteptăm rezultatul de la analizele de laborator”, a delcarat Iulia Isai, administratorul pizzeriei.