Ai imaginaţieşi e o plăcere să fii la curent cu tot ceea ce înseamnă moda? Ai vrea să ai propria colecţie? Acum ai ocazia să-ţi îndeplineşti visul. Lugojeanca Flavia Rosana Căpraru organizează cursuri de fashion design şi decoraţiuni interioare. Acestea se adresează atât tinerilor care doresc să înveţe o meserie, cât şi celor care doresc să afle mai multe despre arta modei.
Ai imaginaţie şi e o plăcere să fii la curent cu tot ceea ce înseamnă moda? Ai vrea să ai propria colecţie? Acum ai ocazia să-ţi îndeplineşti visul. Lugojeanca Flavia Rosana Căpraru organizează cursuri de fashion design şi decoraţiuni interioare. Acestea se adresează atât tinerilor care doresc să înveţe o meserie, cât şi celor care doresc să afle mai multe despre arta modei.
Cursurile se desfăşoară la Şcoala de Arte „Dimitrie Stan” în zilele de luni, între orele 18-19 (Anul I – decoraţiuni interioare), marţi, între orele 15-16, 16-17, 17-18 (Anul I – fashion design) şi miercuri, între 16-17, 17-18 (Anul II – fashion design). Taxa de înscriere este de 10 lei.
Cursul de fashion design are o durată de 2 ani şi se plăteşte o taxă de 400 lei pe an. „La cursul de fashion design se va studia ce înseamnă stil şi tendinţe, istoria costumului şi a designului, design ecologic, pentru că mi se pare mult mai interesant şi mai creativ să reinventăm garderoba sau haine care nu mai sunt bune, decât să facem din nou-nou. De asemenea, cursanţii o să facă studiul formei şi al culorii şi apoi o să treacă la tehnologia materialelor şi hainelor, mai exact ce înseamnă maşina de cusut, să înveţe să o folosească, o să aibă ateliere de tipar şi croi, o să înveţe să facă accesorii vestimentare şi bijuterii textile, vor avea perioade de practică şi un proiect de susţinere la finalul celor doi ani”, a declarat Flavia Rosana Căpraru.
Cursul de decoraţiuni interioare are o durată de trei ani şi se plăteşte o taxă de 400 de lei pe an. „Cursul de decoraţiuni interioare este un curs nou. Aici ne-am gândit la o durată de trei ani pentru că cei care termină vreau să înveţe mai multe lucruri atunci când se gândesc la decoraţiuni, deci să nu ne limităm doar la ambianţă, să învăţăm ce înseamnă şi pictura murală, ce înseamnă mozaicul, ce înseamnă tehnica modelării şi aici să lucreze cu ceramică, să înveţe să-şi facă obiecte decorative pentru ambientul la care ei se gândesc. O să treacă prin istoria artei, arhitecturii şi a designului, tot design ecologic, pentru că vreau să lucrăm cu materiale reciclate, avem nişte firme în oraş care ne ajută, ne susţin, ne dau materiale şi noi lucrăm cu deşeurile. O să treacă prin mai multe etape ca la final să aibă o bază complexă a informaţiei ca să se joace fiecare cum vrea”, a mai adăugat Rosana Căpraru.
După absolvire, cursanţii vor primi o diplomă acreditată de Ministerul Muncii, care le va oferi posibilitatea să lucreze în domeniul modei sau să îşi deschidă propria afacere.