Denisa Tomoni are aproape trei ani şi a suferit deja două operaţii la ambii ochi, costul operaţiei unui singur ochi ajungând la 7000 lei acum doi ani, operaţia fiind realizată la Bucureşti. La cea de-a doua operaţie, însă, rezultatele nu au fost cele aşteptate
Denisa Tomoni are aproape trei ani şi a suferit deja două operaţii la ambii ochi, costul operaţiei unui singur ochi ajungând la 7000 lei acum doi ani, operaţia fiind realizată la Bucureşti. La cea de-a doua operaţie, însă, rezultatele nu au fost cele aşteptate, astfel că fetiţa a fost trimisă din nou la Bucureşti. Cu această ocazie, părinţii acesteia au fost nevoiţi să vândă tot ce au avut ei mai de valoare pentru a face tot posibilul ca micuţa să nu-şi piardă vederea. Cu toate acestea, problemele nu au fost rezolvate, deoarece fetiţa se confruntă din nou cu dificultăţi ce ţin de vedere.
Glaucomul congenital este o boală rară (un caz la 10.000 de nou-născuţi), dar foarte gravă. Nedepistat şi netratat la timp, poate duce la orbire. Mai exact, glaucomul congenital primar este o afecţiune diagnosticată de la naştere sau în primul an de viaţă, determinată de o anomalie de dezvoltare a sistemului de drenaj al lichidului din interiorul ochiului, ducând la creşterea presiunii intraoculare. În consecinţă, pot fi afectate structurile oculare, cu pierderea vederii. Această afecţiune nu poate fi prevenită, însă recunoaşterea precoce şi tratamentul adecvat influenţează semnificativ viitorul copilului.
“Acum a început să-i fugă ochiul spre interior şi are o tensiune puternică în ochi. Glaucomul ăsta nu se vindecă niciodată, doar că prin această operaţie îi opreşte tensiunea să nu crească. Ce a pierdut, nu-şi mai recuperează înapoi”, a declarat tatăl fetiţei, Dan Tomoni.
Fetiţa mai are o şansă, să fie operată în Ungaria, însă părinţii nu îşi permit costurile operaţiei. Singurul venit al acestora este indemnizaţia pentru creşterea copilului şi alocaţiile copiilor.
“M-am uitat pe internet şi am văzut că foarte multe persoane care au avut această problemă s-au tratat în Ungaria, iar reuşita pentru operaţie a fost de 100% . În schimb, la Bucureşti, nimeni nu poate să-ţi garanteze un rezultat favorabil. Pentru Ungaria am avea nevoie de aproximativ 6000 de euro, bani care implică operaţia, transportul şi cazarea. Acum sunt în indemnizaţie pentru creşterea copilului. Am rămas în indemnizaţie pentru că nu am avut de ales, deoarece firma la care am lucrat a dat faliment. Pe lângă Denisa, mai am două fetiţe şi este foarte greu să ne descurcăm şi aşa, dar să ne mai permitem o operaţie atât de scumpă. Am încercat să iau credit din bancă, însă nu mi se acordă. Singurele venituri ale familiei sunt indemnizaţia pentru creşterea copilului şi alocaţiile fetiţelor, iar jumătate din aceşti bani se duc pe chirie”, a spus Dan Tomoni.
Cei care vor să o ajute pe Denisa o pot face în contul de lei:
RO64BUCU1471030318047RON
{jathumbnail off images=”images/!poze_site/februarie_2012/02_feb/fetita.jpg”}