La 40 de kilometri de Lugoj, în localitatea Zolt, sat apărţinător comunei Fârdea, s-a finalizat cea mai mare investiţie turistică din partea de est a judeţului Timiş. Este vorba de un complex turistic întins pe opt hectare de teren şi format din 10 imobile, toate racordate la utilităţi La 40 de kilometri de Lugoj, în localitatea Zolt, sat apărţinător comunei Fârdea, s-a finalizat cea mai mare investiţie turistică din partea de est a judeţului Timiş. Este vorba de un complex turistic întins pe opt hectare de teren şi format din 10 imobile, toate racordate la utilităţi, pentru a cărei realizare s-au cheltuit peste 800.000 euro.
Complexul de la Zolt pune la dispoziţia turiştilor 35 de locuri de cazare, în cele 17 camere din şapte imobile. Ultimele lucrări realizate în acest an au constat dintr-o piscină în aer liber, sauna şi jacuzzi. Lor li se adaugă reţeaua de fibră optică introdusă cu nici două săptămâni în urmă, care asigură asigură internet rapid, inclusiv wireless, şi televiziune prin cablu.
Complexul mai dispune şi de un imobil – sală multifuncţională alcătuită din restaurantul cu o capacitate 85 şi un club.”Lucrările au debutat în iunie 2009, acum zicem că sunt gata. Cu toate acestea, întotdeauna mai este câte ceva de făcut. Dispunem de produse din grădina noastră, iar sătenii ne asigură cu tot felul de alte produse proaspete, de la lapte şi ouă, până la brânzeturi şi carne de pui.
Dar în maxim două luni de zile vom finaliza curtea de păsări, unde vom creşte serii de pui, vom avea până la 100 de găini ouătoare şi 15-20 curci pentru carne. În altă locaţie vom face un loc pentru creşterea porcilor, iar la toate acestea mai avem două bălţi cu peşte”, ne-a declarat Andreea Ciuculescu, cea care împreună cu soţul Călin administrează toată baza.
Complexul este edificat lângă o livadă de peri ce se întinde pe 50 de hectare şi dispune de curent electric de la reţeaua naţională şi are un generator de 44 kw în caz de avarii, trei surse de apă (două foraje la 140 m şi 70 m adâncime, plus un izvor captat), două surse de încălzire (încălzire centrală şi opţional sobe şi teracote) şi trei fose septice ecologice care asigură canalizarea.
De la complexul turistic Zolt există cel puţin 10 trasee turistice, ele putând fi parcurse şi cu ajutorul celor şapte ATV-uri puse la dispoziţie de gazde. ”Este un loc ideal de odihnă, prin liniştea şi aerul pur asigurat de cele 500 de hectare de păduri de fag care se găsesc de jur – împrejurul complexului, iar dealurile sunt ideale pentru iubitorii de motocros şi enduro”, ne-a mai spus Andreea Ciuculescu.