Administraţia comunei Găvojdia este în faza de finalizare a introducerii reţelelor de canalizare în satul Lugojel, pe o lungime de circa zece kilometri.
Investiţia face parte dintr-o lucrare amplă de infrastructură, care mai vizează şi introducerea reţelelor de apă, dar şi construirea unei staţii de epurare în localitatea de lângă Lugoj.
”Proiectul de canalizare este separat faţă de cel al introducerii reţelelor de apă şi este finanţat de Guvern cu circa trei milioane lei. Este o primă etapă într-un amplu proiect pe infrastructură, care mai prevede extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în Găvojdia şi satele aparţinătoare. Eu cred că până la începerea iernii vom finaliza lucrările de introducere a reţelei de canalizare la Lugojel, după care urmează să înceapă cele la staţia de epurare. În paralel, în sat, se lucrează şi la înlocuirea vechilor reţele de apă”, ne-a declarat Dănuţ Stoica, primarul comunei Găvojdia.
În total, investiţiile se vor ridica la o valoare de 3,5 milioane euro prin fondul de coeziune în cadrul Programului Operaţional Sectorial ”Mediu” şi vor fi finalizate abia în 2017. Ele mai cuprind şi construirea unei noi staţii de epurare la Găvojdia, în valoare de un milion de euro, reţea de canalizare la Jena pe o lungime de circa cinci kilometri, staţie de tratare a apei la Găvojdia şi reţea de apă la Sălbăgel, pe o lungime de cinci kilometri.
”Finalizarea tuturor lucrărilor în infrastructură va atrage, atât investitori, cât şi alte persoane care intenţionează să-şi construiască locuinţe pe raza comunei. Este şi unul dintre motivele pentru care la Lugojel am creat zone industriale şi locuri destinate construcţiei de case”, ne-a mai spus edilul şef.
Proiectele sunt incluse în master planul derulat la nivelul judeţului în mai multe localităţi, al cărui beneficiar final va fi “Aquatim” Timişoara, fiind finanţat de Uniunea Europeană cu 376.684.686 lei şi de Guvernul României 57.610.598 lei.