Comunele Nădrag, Găvojdia şi Tomeşti au atras investitori care au creat cele mai multe locuri de muncă în mediul rural din estul judeţului Timiş.
Comunele Nădrag, Găvojdia şi Tomeşti au atras investitori care au creat cele mai multe locuri de muncă în mediul rural din estul judeţului Timiş.
În prezent, pe raza Nădragului sunt circa 400 de locuri de muncă, cele mai multe – 200 – la o firmă care are ca domeniu lucrări de infrastructură. Alte 150 de persoane sunt angajate la două societăţi care confecţionează pantofi şi 50 lucrează în exploatarea forestieră.
”Mulţi localnici nu mai sunt obligaţi să meargă la societăţile din Lugoj şi şi-au găsit de lucru pe raza comunei. Încercăm să mai atragem investitori, pentru că avem potenţial în privinţa forţei de muncă”, declara Liviu Muntean, primarul comunei Nădrag.
Nici Găvojdia nu stă rău la acest capitol şi are pe raza unităţii teritoriale societăţi cu diverse profile, de la prelucrarea lemnului şi până la cele care au ca domeniu exploatarea balastului care dau de lucru la circa 300 de oameni.
”Am reuşit atragerea unei firme care a investit în Găvojdia cinci milioane de euro într-o fabrică de prelucrare a materialului lemnos. Aceasta a creat în jur de 100 de locuri de muncă. Lângă aceasta mai avem concesionat un teren pe care o altă societate va deschide o fabrică de confecţii metalice care va mai crea la început 30 de locuri de muncă. Apoi mai sunt zeci de oameni angajaţi la staţiile de sortare şi asfalt şi balastierele de pe raza comunei. Pregătim şi o zonă industrială şi una de locuinţe în Lugojel şi sperăm ca anul acesta să avem şi licitaţia pentru loturi. Consider că vor fi investitorii interesaţi, deoarece este aproape de drumul european”, spunea Dănuţ Stoica, primarul comunei Găvojdia.
La Tomeşti, au de lucru pe raza comunei în jur de 150 de persoane, cele mai multe în omeniul forestier şi în comerţ. ”Principalele firme din comună au ca domeniu exploatarea materialului lemnos, însă pe viitor încercăm să atragem aici două societăţi din industria textilă. O altă ramură pe care încercăm să o dezvoltăm este cea a agroturismului, unde există un potenţial foarte mare”, declara Costel Medelean, viceprimarul Tomeştiului.