Este un preparat mai greu puţin, pentru că muşchiuleţul este o carne mai pretenţioasă, nu e bună nici dacă e făcută prea în sânge şi nici dacă e coaptă sau arsă de pe lume.
De aceea în primul rând folosiţi doar carnea luată în ziua respectivă sau luată de după-amiază, condimentată cu sare, piper, puţin ulei şi stropit cu puţin vin roşu şi lăsată înfoliată în frigider pentru a doua zi la preparare.
Şi pentru că e o carne mai specială vă recomand să o pregătiţi pentru ocazii speciale.
Ingrediente:
• Muşchi de vita 250 g
• Spanac 400 g
• Legume mexicane 50 g
• Unt 100 g
• Sare şi piper.
Mod de preparare:
Muşchiuleţul se curăţă de eventuale pieliţe şi impurităţi, se taie pe lat, se condimentează şi se umple cu 100 g spanac, apoi totul se rulează şi se leagă.
Se frige în tigaie pe toate părţile până se rumeneşte uşor apoi se dă la cuptor pentru 7-8 minute la 240 grade.
Restul de spanac se trage la tigaie în puţin unt apoi se asează în farfurie, iar lângă el se adaugă legumele fierte şi sotate în unt.
Eu la acest preparat vă recomand un vin roşu, poate chiar o Fetească Neagră, este un vin uşor şi care se pretează la acest fel de mâncare.