Ingrediente pentru sos:
– 2 linguri ulei vegetal
– 150 g ceapă tocată
– 2 căței usturoi tocați mărunt
– 50 g zahăr brun
– 70 ml oțet de orez
– 70 ml sos de roșii/ ketchup
– 2 linguri sos de soia
– 2 lingurițe boabe de muștar
– 1 linguriță pudră de ghimbir
– 1 linguriță piper negru măcinat
– 2 cuișoare
– 800 g prune, tăiate în sferturi
– 1 bucată anason stelat
Ingrediente pentru friptură:
– 2 linguri ulei vegetal
– 2 muschiuleți de porc (nu mai mult de 450 g carne)
– 1/2 linguriță sare
– 1/2 linguriță piper
Preparare:
Sotează ceapa și usturoiul în două linguri de ulei la foc mediu timp de cinci minute, amestecând continuu.
Adaugă restul ingredientelor, inclusiv prunele. Lasă totul să dea în clocot, redu intensitatea focului și lasă-le să fiarbă la foc mic.
În 30 de minute prunele se vor înmuia, se vor rupe și sosul se va îngroșa. Scoate și aruncă cuișoarele și anasonul stelat.
Încinge cuptorul la 230C.
Încinge o tigaie pe foc mediu, adaugă două linguri de ulei, condimentează mușchiulețul de porc cu sare și piper și pune-l în tigaie. Sotează timp de șapte minute până când se rumenește pe toate părțile.
Transferă carnea de porc într-o tavă tapetată cu hârtie de aluminiu și acoperă mușchiuleții cu un sfert din sosul cu prune. Bagă la cuptor timp de 15 minute.
Întoarce carnea o dată, adaugă un sfert din sos deasupra și mai pune la cuptor timp de 10 minute. Scoate friptura și las-o încă 10 minute fără să o tai. Servește-o cu sosul de prune rămas.