Pentru sos:
2 linguri ulei vegetal
150g ceapă tocată
2 căței ustuori tocați mărunt
50g zahăr brun
70ml oțet de orez
70ml sos de roșii/ ketchup
2 linguri sos de soia
2 lingurite boabe de muștar
1 linguriță pudră de ghimbir
˝ linguriță piper negru macinat
2 cuișoare
800g prune, tăiate în sferturi
1 bucată anason stelat
Pentru friptură:
2 linguri ulei vegetal
2 muschiuleți de porc (nu mai mult de 450g carne)
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță piper
Preparare:
Sotează ceapa și usturoiul în 2 linguri de ulei la foc mediu timp de 5 minute, amestecând continuu. Adaugă restul ingredientelor, inclusiv prunele. Lasă totul să dea în clocot, redu intensitatea focului și lasă-le să fiarbă la foc mic. În 30 de minute prunele se vor înmuia, se vor rupe și sosul se va îngroșa. Scoate și aruncă cuișoarele și anasonul stelat.
Încinge cuptorul la 230C.
Încinge o tigaie pe foc mediu, adauga 2 linguri de ulei, condimentează mușchiulețul de porc cu sare și piper și pune-l în tigaie. Sotează timp de 7 minute până când se rumenește pe toate părțile.
Transferă carnea de porc într-o tavă tapetată cu hârtie de aluminiu și acoperă mușchiuleții cu un sfert din sosul cu prune. Bagă la cuptor timp de 15 minute. Întoarce carnea o dată, adaugă un sfert din sos deasupra și mai pune la cuptor timp de 10 minute. Scoate friptura și las-o încă 10 minute fără să o tai. Servește-o cu sosul de prune rămas.