Singurele localităţi semi-izolate la această oră în judeţul Timiş sunt Baloşeşti şi Luncanii de Sus.
În cursul zilei de duminică, imediat după videoconferinţa avută cu ministrul Administraţiei şi Internelor, prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, le-a atras atenţia edililor din localităţile timişene că sunt direct răspunzători de circulaţia rutieră din zona lor.
”Am dat o circulară tuturor primăriilor din judeţ prin care am solicitat ca fiecare primar să convoace comandamentul de iarnă şi să ia măsurile care consideră că se impun pentru ca cetăţenii şi circulaţia rutieră să nu aibă probleme din cauza căderii de zăpadă”, ne-a declarat Mircea Băcală.
”Lucru care s-a şi întâmplat. Am primit rapoarte de la toate primăriile din judeţ. Le-am atras atenţia că direct răspunzători sunt ei atunci când în localităţile pe care le conduc traficul este blocat, iar acest lucru se vede pe drumurile judeţului”, a mai adăugat prefectul judeţului Timiş.
Singurele localităţi semi-izolate la această oră în judeţul Timiş sunt Baloşeşti şi Luncanii de Sus. „Drumul nu este oficial închis, însă aici sunt probleme din cauza pantelor foarte abrupte. Acţionăm la această oră şi sperăm ca în curând să fie practicabil şi acest drum”, ne-a declarat Eugen Cernescu, primarul comunei Tomeşti.
Vecinii din Caraş sub Cod Portocaliu
Apariţia Codului Portocaliu de căderi abundente de zăpadă în judeţele Mehedinţi şi Caraş Severin a impus la nivelul judeţului Timiş luarea unor măsuri care să-i ajute pe vecini să-şi rezolve problemele.
”Am încercat să venim în sprijinul lor şi să oprim maşinile de mare tonaj cu aceste destinaţii prin parcări, până se vor deszăpezi toate drumurile, pentru ca aceste TIR-uri să nu se blocheze pe drumurile lor. Acest lucru s-a întâmplat de ieri seară. La ora actuală sunt aproximativ 70 de TIR-uri blocate în diferite parcări, inclusiv prin parcări private”, ne-a transmis Mircea Băcală.
În gardă pentru inundaţii
Odată cu parcurgerea acestei perioade hibernale, judeţul Timiş va avea alte situaţii dificile de trecut în cazul unei încălziri rapide şi topirii bruşte a zăpezilor, posibilele inundaţii. ”De accea am dispus celor de la Apele Române şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să facă un scenariu şi să identifice zonele vulnerabile care ar putea fi afectate în cazul în care zăpada se topeşte foarte rapid, mai ales dacă acest lucru se suprapune şi cu ploi”, a încheiat Mircea Băcală.