INGREDIENTE
- 500 g carne tocată (mix vită, porc, chiar și oaie)
- 200 ml zeamă de oase de vită
- 3 căței de usturoi
- 1/2 linguriță de bicarbonat
- Condimente (cantitatea o stabilești după propriul gust): sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin
PREPARARE
- Deși carnea este deja tocată, de preferat ar fi să o mai dai printr-un robot sau o mașină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale. Amestecă bine, adăugând treptat zeama de oase.
- Adaugă condimentele, amestecă energic. Adaugă usturoiul, amestecă din nou energic. La final, adaugă și bicarbonatul. Dacă vrei, poți să și guști, ca să potrivești cum trebuie aromele.
- Cel mai important lucru, secretul unei paste de mici cât mai gustoase? Nu trebuie să îi pui imediat pe grătar! Formează micii și lasă-i în frigider între 3 și 24 de ore, ca să se pătrundă bine carnea de condimente.
- Ca să aibă crustă rumenă și interior suculent, micii trebuie puși când grătarul/tigaia sunt bine încinse. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i cel mult 10 minute și scoate-i rapid, nu vrei să devină fazi și uscați!