Vineri, 7 decembrie, Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj a găzduit cea de-a cincea ediţie a Galei Premiilor Lugojene, organizată de Fundaţia Europeană Drăgan, ButanGas Internaţional, săptămânalul „Redeşteptarea” şi Primăria Municipiului Lugoj.
Vineri, 7 decembrie, Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj a găzduit cea de-a cincea ediţie a Galei Premiilor Lugojene, organizată de Fundaţia Europeană Drăgan, ButanGas Internaţional, săptămânalul „Redeşteptarea” şi Primăria Municipiului Lugoj.
Primul premiu acordat a fost cel pentru administraţie. În acest an, distincţia a revenit Compartimentului de Investiţii al Primăriei Lugoj. Pe scenă au urcat cei cinci angajaţi ai acestui sector al Primăriei. La primirea premiului pentru administraţie locală, Constantin Lazăr, şeful compartimentului, a mulţumit organizatorilor pentru felul în care au pregătit acest eveniment, spunând despre colegii săi că sunt ”o familie, unită prin valoare şi respect reciproc”.
Distincţia sportivă i-a revenit campioanei balcanice la judo, Alexandra Mazilu. Sportiva care luptă la categoria +63 kg, a câştigat cinci din cele 15 medalii medalii obţinute la competiţiile naţionale şi internaţionale de secţia clubului lugojean.
Teodora Groza, multiplă medaliată la olimpiadele şcolare naţionale şi internaţionale, a luat distincţia pentru următorul domeniu – educaţie. ”Acest premiu arată că oamenii din jur îmi apreciază munca şi prin asta îmi dau un imbold de a continua”, a spus Teodora Groza.
Celălat premiant, prof. Dan Floriţa Seracin, este unul dintre cei mai apreciaţi profesori ai Lugojului. El s-a definit ca dascăl şi scriitor.
Şi la capitolul cultură au fost doi premianţi. Actriţa Maria Voronca, cu peste 55 de ani pe scenele teatrelor de amatori şi profesioniste din ţară, a declarat că ”am făcut tot ceea ce aparţine de teatru din iubire, aşa cum a spus marele nostru actor Radu Beligan, în sectacolul său de la Lugoj”.
Cealaltă distincţie a revenit unei somităţi a literaturii române, scriitorul Gheorghe Schwartz, director al Institutului Cultural Român, filiala Timişoara. Anul acesta, Gh. Schwartz a primit Premiul Naţional ”Mihail Sadoveanu”, care se acordă celui mai bun prozator roman. În lipsa d-lui Schwartz, aflat într-o deplasare la Paris, premiul său a fost luat de poeta Adriana Weimer, membră a Uniunii Scriitorilor, care a mulţumit în numele laureatului.
Doar în anul 2011, Staţia Lugoj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Timiş a avut peste 11.000 de intervenţii. Punctul de lucru este deservit de nouă doctori, 24 de asistenţi şi 25 de ambulanţieri pregătiţi în orice minut să răspundă celor aflaţi în necaz. Lor le-a fost dedicat premiul din acest an pentru domeniul social.
În primul moment artistic al serii, regii comediei, revistei şi varieteului românesc, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, s-au dovedit din nou la înălţime. Cuplet, monolog, gaguri, precum şi un moment muzical aparte, marca ”Sandu” Arşinel, care a îmbinat şlagărele anilor 70 cu colindul bucovinean, au făcut deliciul spectatorilor.
Un premiant inedit, Mişcarea ciclistă lugojeană, a primit Premiul Special 2012 din partea edilului şef Francisc Boldea. Cicliştii lugojeni au fost reprezentaţi de Răzvan Crăciun, Cătălin Ţâru şi Alin Roşu, care a mulţumit ”celor au susţinut campanile noastre”, amintind că în fiecare primă duminică din lună are loc acţiunea ”Lugojul pedalează”.
Cântăreaţa Claudia Popa a urcat pe scenă declarând că este bucuroasă să participe la ”o seară foarte frumoasă şi pozitivă”. Artista a încălzit publicul cu vocea sa expresivă şi dicţia remarcabilă. Ea a cântat piese de rezistenţă din repertoriul internaţional şi a încheiat cu colindele ”White Christmas” şi ”Santa Claus is Coming to Town”.
În aplauzele asistenţei, dl. Florin Mihai, directorul Fundaţiei Europene Drăgan, a înmânat Marele Premiu ”Josif Constantin Drăgan” de anul acesta d-nei dr. ing. Virginia Faur, cercetător în domeniul medical, cu peste 100 brevete de invenţii la activ.
”Sunt foarte emoţionată, nu mă aşteptam să primesc acest premiu”, a spus doamna Faur, care, în cuvântul său de mulţumire, a făcut o adevărată pledoarie pentru viaţa sănătoasă şi cura pe bază de medicamente extrase din plante naturale.
Ediţia din acest an a Galei Premiilor Lugojene s-a încheiat în aplauzele numerosului public prezent, dovedind încă o dată că Lugojul are valori de nivel naţional şi internaţional care merită răsplătite!