Ridicarea gunoaielor de la periferie şi din cartierele lugojene, în special cele de blocuri, pe care Retimul nu le gestionează, rămâne mereu o problemă de actualitate.
Micile grămezi de deşeuri aruncate în locurile mai retrase din oraş şi din cartiere, care nu sunt eliminate atunci când sunt semnalate, se transformă în timp în adevărate gropi de gunoi, care accentuează aspectul neîngrijit al multor zone din municipiu.
“La sesizările venite de le cetăţeni şi de la asociaţiile de proprietari, Serviciul de Salubritate al Municipiului Lugoj va ridica deşeurile aruncate în locurile nepermise de pe domeniul public”, a comunicat Primăria Lugoj.
Realitatea este încă că noul serviciu de salubritate din subordinea directă a Primăriei Lugoj, înfiinţat de câteva luni, este depăşit de sarcini.
Cu personalul redus, SSML nu poate ţine pasul cu ritmul de aruncare a gunoaielor la întâmplare, iar până acum autorităţile nu au găsit soluţii pentru a nu mai avea asemenea cazuri în municipiul nostru sau măcar a le diminua.
Aceeaşi problemă, la proporţii mult mai mari, o întâlnim la marginea municipiului.
“Degeaba se investeşte în zeci de camere de luat vederi şi studii de fezabilitate pentru proiecte grandioase, dacă rămânem mereu restanţi la curăţenie. Aproape în orice zonă din oraş mergi, nu există să nu vezi gunoaie. Desfiinţăm şi înfiinţăm servicii de salubritate, cumpărăm buldozere şi tot felul de tractoraşe, dar gunoaiele stau neridicate cu lunile în oraş şi cu anii la periferie. E păcat că am ajuns în situaţia asta, dar să ştie cei de la primărie şi cei care vor să fie primar, că Lugojul a fost un oraş îngrijit, nu copleşit de gunoaie. Cred că mai multă grijă pentru curăţenie ar fi necesară”, a spus Mihaela Marinescu.
Slaba gestionarea a curăţeniei în Lugoj este semnalată constant autorităţilor locale, dar situaţia în loc să se îmbunătăţească, se agravează de la an la an.