Două ore de folk live îi aşteaptă pe lugojeni vineri, 8 iunie, de la ora 20, la Teatrul Municipal Traian Grozăvescu. Protagonist va fi cunoscutul cântăreţ folk Vasile Mardare.
Două ore de folk live îi aşteaptă pe lugojeni vineri, 8 iunie, de la ora 20, la Teatrul Municipal Traian Grozăvescu. Protagonist va fi cunoscutul cântăreţ folk Vasile Mardare, alături de invitaţii săi. Spectacolul va fi acompaniat de lansarea ultimului său album pe CD – Lasă-mă să te iubesc. Vasile Mardare este nu numai un cîntăreţ folk, dar şi realizator de emisiuni radio. De loc din Botoşani, Mardare spune că dragostea l-a adus la Timişoara, oraşul unde este stabilit în prezent.
Vasile Mardare este un membru marcant al Cenaclului „Totuşi, iubirea”, înfiinţat de poetul Adrian Păunescu la începutul anilor 90. În perioada liceului a fost mult în apropierea lui Dinu Olăraşu şi a lui Cristian Buică, la Reşita, apoi a înfiinţat o trupă la Sibiu, numită Pro Folk. Este solist vocal, chitarist şi compozitor.
Piesele sale Aceeasi floare, Cuplu tăcut, ţiganca la semafor, Păpuşarii, La despărţire, Ninge fără tine, Ploaia, A mai trecut o zi, Iarna în ardeal, Din doi în doi şi multe altele care se regăsesc pe albumele sale anterioare (A mai trecut o zi şi Din doi în doi) vor fi interpretate şi la Lugoj.
În deschiderea spectacolului va evolua cantautorul lugojean Vasile Gondoci, care este şi organizatorul spectacolului. Alături de Vasile Mardare, vor mai cânta chitaristul lugojean Cezar Costescu, trupa Vest din Timişoara şi fraţii gemeni ai folk-ului, Adrian şi Cristian Ilie. Dacă despre Vasile Gondoci şi Cezar Costescu s-a mai scris, oaspeţii din Timişoara merită câteva referinţe. Trupa Vest din Timişoara, condusă de Radu Stoica, solist al Filarmonicii Banatul din Timişoara, abordează un repertoriu larg, din care nu lipsesc ritmurile de folk, dar şi muzica rock.
Trupa are colaborări regulate cu Cargo, Amala, Bega Blues Band. Vest în s-a înfiinţat la Timişoara în anul 2000, având următoarea componenţă: Stoica Radu – chitară armonie şi voce, Lajos Varadi Eduard – chitară solo şi voce, Popa Ioan Puiu – la percuţie, Marcu Horia – Rică – chitară bass, Dandotzi Edmund – Muky – clape şi Viorel Screciu – solist vocal- chitară, ulterior cooptând în trupă şi pe violoncelistul Florin Ferchiu, formulă care a imprimat o linie mai simfonică. Au la activ două albume, Destin şi Vest Timişoara, cu piese compuse de liderul band-ului, Radu Stoica.
Fraţii gemeni Adrian şi Cristian Ilie cântă o muzică folk elaborată, de foarte bună calitate. Au frecvente colaborări cu violoncelistul Florin Ferchiu de la Filarmonica Banatul. Cântă în cluburile timişorene, la Casa Sudenţilor dar şi la manifestări precum Ziua Mondială a Poeziei, marcată în fiecare an prin implicarea Fundaţiei Culturale Orient latin, condusă de scriitorea Nina Cearnu şi de poetul Ilie Chelariu.
Fraţii Ilie au cântat recent la Arad, Râşnov şi la Festivalul Om bun de la Bucureşti. Au obţinut locul II la Festivalurile Naţionale Folk de la Reghin, Calafat şi Bistriţa. Au mai susţinut mini-concerte şi în cadrul serilor de folk de la Taifasuri, din vara anului trecut.
Preţul biletului de intrare este de 12 lei. Tichetele se găsesc la agenţia teatrală sau se pot rezerva la numărul de telefon al organizatorului – 0721.56.38.07, Vasile Gondoci.