Artistul are în prezent circa 100 de exemplare din opt rase: brahma potârnichiu şi herminat deschis, araukana, ameraukana, credi, kabir, cochinchina uriaş, mătase japoneză, dar şi bibilici.
„Îmi place foarte mult să cresc găini, pentru că îmi aduc aminte de copilărie, de mama şi de gospodăria care o aveam în Ardeal. Este o pasiune pe care mi-am descoperit-o nu demult şi în care investesc mult suflet şi bani. Cele mai multe le-am avut anul trecut, circa 160 de bucăţi”, declara artistul.
Dintre toate, cea mai valoroasă este „mătasea japoneză”, o găină de dimensiuni mici, cu un aspect fizic aparte.
Pielea de culoare neagră este acoperită de un penaj cu aspect de blană, mătăsos la atingere. Este o pasăre de curte cu o înfăţisare exotică, ce face deliciul expoziţiilor şi pasionaţilor de galinacee.
„Mătasea japoneză cucereşte şi prin personalitatea extrem de docilă şi prietenoasă. Am cinci astfel de exemplare. O găină costă în jur de 50 de euro, iar de la Arad şi până la Timişoara, în tot acest perimetru, sunt singurul care o creşte. Intenţionez să merg la Paşcani, unde există un crescător puternic şi să mai achiziţionez şi alte forme de mătase japoneză”, spunea Mircea Cârţişorean.
Dacă la nivel de găini, exotica pasăre este mândria sa, la capitolul care vizează ouăle pentru consum, interpretul se laudă cu cele de araukana, de culoare verde, care nu au colesterol aproape deloc, în lume fiind foarte puţine păsări ale căror ouă au o astfel de proprietate. În viitorul apropiat, artistul intenţionează să-şi diversifice efectivele din microfermă şi să mai achiziţioneze circa 20 de gâşte leşe.
„Au ciocul negru şi un fel de corn. Cresc destul de mari şi au calitatea că sunt mute”, mai declara Mircea Cârţişorean.
Stie cineva cum pot lua legatura cu acest domn? Doresc sa achizitionez oua verzi pentru incubat! Multumesc frumos!