Vedeta K-1 Raul Cătinaş a părăsit clubul Wodan Lugoj în luna ianuarie a acestui an şi a semnat un contract cu Aradul prin care a prins oportunitatea de a se pregăti în Olanda cu unul dintre cei mai titraţi antrenori din lume, Thom Harrinks.
Vedeta K-1 Raul Cătinaş a părăsit clubul Wodan Lugoj în luna ianuarie a acestui an şi a semnat un contract cu Aradul prin care a prins oportunitatea de a se pregăti în Olanda cu unul dintre cei mai titraţi antrenori din lume, Thom Harrinks.
După plecarea lui Raul, Marcel Drăgan, antrenorul care l-a descoperit, a preluat o grupă de copii cu vârste cuprinse între 14-18. Fiecare dintre ei visează să ajungă pe urmele lugojeanului care în acest an va lupta în Final 16 la Tokyo.
„Raul Cătinaş, deşi nu mai este sportivul clubului din Lugoj, este prezent prin puterea exemplului pe care l-a dat. Nu există antrenament la care să nu se discute despre Raul Cătinaş. Spotivii de la sală, în general sunt nişte tineri destul de dezinvolţi, poate puţin agresivi. Dar când vine vorba despre Raul Cătinaş, tonul pe care se vorbeşte este unul de profund respect. Raul şi-a câştigat o valoare de simbol în această sală. El poate arăta locul în care poate ajunge fiecare sportiv prin muncă şi seriozitate. În fiecare sportiv care îmi intră în sală se poate ascunde un Raul Cătinaş. De aceea îl urmăresc cum evoluează pe fiecare”, a declarat Marcel Drăgan.
Deşi practică acest sport de aproximativ 9 luni, antrenorul spune că unii dintre ei sunt talentaţi şi că deja se fac remarcaţi. O primă competiţie în care a avut şansa să-i vadă la lucru a fost Cupa României, ce a avut loc în urmă cu două săptămâni la Craiova. Cei trei sportivi de la Wodan Club deplasaţi au câştigat, demonstrând că kick-boxul lugojean are viitor.
„Am trei sportivi talentaţi, doi dintre ei au 18 ani şi vor evolua spre categoria mijlocie. Unul dintre ei se numeşte Andrei Duda, are 1,73 m înălţime şi este elev la Colegiul Naţional <<Iulia Hasdeu>>, iar celălalt are 1, 83 m înălţime, este elev al Liceului Tehnologic <<Aurel Vlaicu>> şi se numeşte Denis Albăstroiu. Deşi Denis este cu 10 centimetri mai înalt decât Andrei, amândoi sportivii au 62 kg”, a mărturisit antrenorul.
Un singur sportiv are însă toate caracteristicile de a evolua spre categoria grea. Acesta se numeşte Ionuţ Buleja, are doar 15 ani, 1,87 m înălţime, aproximativ 80 kg, iar Marcel Drăgan îl vede viitorul Raul Cătinaş al Lugojului. „A avut un meci în care a evoluat foarte bine şi a câştigat într-o manieră categorică în faţa unui sportiv din Timişoara. Este un băiat calm şi cerebral, care nu se lasă purtat de emoţii. Se stăpâneşte foarte bine şi îşi păstrează calmul în timpul meciului, ceea ce este foarte important.
El ar putea să fie viitorul greu pe care îl voi forma în următorii ani. Dacă va persevera şi se va ţine de treabă, are toate şansele să ajungă departe. Un lucru important este că are modelul”, a continuat Marcel Drăgan.
Ţinând cont de condiţiile în care cei trei sportivi se pregătesc, antrenorul este foarte mulţumit de cum s-au prezentat la prima competiţe. “Mi-a plăcut foarte mult cum au luptat, deşi noi nu ne antrenăm în condiţiile pe care le au cluburile mari. Noi beneficiem de sala de antrenament a Liceului Tehnologic <<Aurel Vlaicu>> după ora 20.00, care ne-a fost acordată după ani buni de zile prin sprijinul Primăriei.
Sala este una bună, dar nu avem dotare. Fiecare sportiv are echipamentul lui, avem un singur sac şi asta este situaţia. Sportivii nu plătesc nicio taxă, pentru că eu vreau să dau şansa să participe la antrenamente tuturor tinerilor. Unii dintre ei au condiţii financiare mai precare şi tocmai ei formează mediul din care se selectează marii campioni”, a încheiat Drăgan.