În judeţul Timiş, la cea de-a doua etapă a repartizării computerizate în licee, după Evaluarea Naţională, erau aşteptaţi 102 candidaţi care nu au fost repartizaţi în prima sesiune. Dintre aceştia s-au înscris doar 17.
„În momentul de faţă, din cele 292 de locuri libere în clasa a IX-a liceu, am rămas cu 275 de locuri. O bună parte din elevii care nu s-au mai înscris s-au orientat spre şcolile profesionale. Va mai fi o a treia etapă de admitere, care nu mai este computerizată, care va avea loc în primele zile ale lunii septembrie unde vor veni cei care nu s-au reînscris şi cei care din diverse motive nu au încheiat anul şcolar la timp”, a declarat Francisc Halasz, inspector şcolar general adjunct în cadrul IŞJ Timiş.
Dintre locurile rămase libere 275 sunt la licee teoretice şi tehnologice şi 58 la licee vocaţionale, la care se adaugă cele 396 de locuri de la seral şi frecvenţă redusă.
Clasa cu predare în limba ucraineană de la Hasdeu nu se va putea forma
În ceea ce priveşte municipiul Lugoj, nu se va putea forma clasa cu predare în limba ucraineană de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” unde, pe cele 28 de locuri libere s-au înscris doar 6 candidaţi. O situaţie similară se înregistrează şi la clasa de ştiinţele naturii, cu predare în limba germană, de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” unde sunt înscrişi doar 13 elevi. În acest caz însă, fiind vorba de o clasă cu predare în limba minorităţilor, se va cere o aprobare specială de la Minister, existând posibilitatea ca astfel de clase să funcţioneze cu minim 10 elevi.
„Au posibilitatea să-şi mai facă rost de elevi în toamnă. Mediile nu vor fi unele cu care să ne mândrim, dar avem patru ani la dispoziţie să-i ridicăm la media 6 pentru Bacalaureat. Poate anul viitor se schimbă metodologia de admitere şi se impune o medie minimă de intrare la liceu şi atunci şi rezultatele de la Bacalaureat nu vor mai fi la fel de slabe cum sunt în momentul de faţă”, a adăugat Francisc Halasz.