Un chef vânătoresc de la Lugoj a declanșat o adevărată bombă epidemiologică. Mai multe persoane au ajuns la spital după ce au mâncat carne infestată. Surse din rândul vânătorilor susțin că e vorba de carne de mistreț, însă nimeni nu recunoaște acest lucru pentru că mistrețul ar fi fost împușcat ilegal.
Un chef vânătoresc de la Lugoj a declanșat o adevărată bombă epidemiologică. Mai multe persoane au ajuns la spital după ce au mâncat carne infestată. Surse din rândul vânătorilor susțin că e vorba de carne de mistreț, însă nimeni nu recunoaște acest lucru pentru că mistrețul ar fi fost împușcat ilegal.
Mai multe persoane s-au îmbolnăvit de trichineloză după ce au mâncat carne infestată la un chef al vânătorilor de la Lugoj. Vânătorii au încercat pe cât posibil să țină ascuns lucrul acesta, dar evoluția bolii nu a permis acest lucru, cinci persoane ajungând să fie internate la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.
De altfel, medicii de aici au confirmat că la chef au participat aproximativ 100 de persoane, iar acolo s-au consumat cârnați făcuți din carne de porc mistreț, amestecată cu carne de porc domestic.
Oficial, nimeni nu recunoaște că boala are la bază consumul de mistreț, întrucât acest lucru ar ajunge la urechile oficialilor de la AJVPS, iar mistrețul ar fi fost braconat.
Potrivit anchetei epidemiologice, realizate de DSP, varianta oficială spusă de cei infestați este aceea că s-a cumpărat un porc de casă din piață de la Lugoj, iar carnea a fost consumată fără să se facă analizele specifice de laborator. Din cauza perioadei mari de incubație a bolii, este posibil ca în zilele următoare să apară simptome și la persoane care până acum nu au resimțit efectele virusului.