Universitatea Europeană „Drăgan” din Lugoj a găzduit joi, 29 noiembrie 2012, între orele 17.00-20.00, a doua ediție a Târgului de Crăciun al ONG-urilor din Lugoj. Acțiunea a fost organizată de Casa Flora (Asociația Clementina-Filiala Clementina).
Universitatea Europeană „Drăgan” din Lugoj a găzduit joi, 29 noiembrie 2012, între orele 17.00-20.00, a doua ediție a Târgului de Crăciun al ONG-urilor din Lugoj. Acțiunea a fost organizată de Casa Flora (Asociația Clementina-Filiala Clementina).
„Este un proiect cofinanțat de Primăria Lugoj. Față de anul trecut, anul acesta am fost mai mulți. La prima ediție am avut cinci ONG-uri participante, iar acum zece din Lugoj, Timișoara și Peciu Nou. De asemenea, prezenți la eveniment au fost și câțiva elevi voluntari de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” care vor dona banii câștigați din vânzarea obiectelor realizate de ei”, a declarat Monica Niga, organizatoare.
În cadrul acțiunii, lugojenii au putut urmări și un program artistic.
„Programul artistic a conținut o paradă a modei cu haine stilizate, este vorba de haine second-hand. Mulți dintre noi ne plictisim sau nu ne mai plac anumite lucruri demodate, dar cu ajutorul designerului Rosana Căpraru am reușit să le facem să fie mult mai drăguțe.
De asemenea, prezent la eveniment a fost și Ansamblul „Boldureanca” din Boldur cu un număr de 40 de dansatori. Totodată, s-a putut urmări un program de colinde cu nouă copii de la Făget și încă o prezentare de modă, de această dată cu haine reciclate și anume, din anumite obiecte vestimentare s-a recreat o nouă ținută”, a mai adăugat Monica Niga.
Printre partenerii acțiunii s-au numărat Primăria Lugoj-cofinanțator, Asociația Smart Kreativ, Asociația Handicapaților Fizic Lugoj, Asociația ”2 în general”, Asociația ”Ferestre către viitor”, Liga Tinerilor Ortodocși, Asociația Alternatived, Asociația ”Honeste Vivere”, Asociația ”Aproape de Brediceanu” și Asociația ”Educația-fereastră către viitor”. Colaboratorii acțiunii au fost: Corporatia Meseriașilor Lugoj, J.C.I. Lugoj, Fundația ”Îngerii Speranței”, Asociația F.R.I.D.A, Asociația Clementina, Asociația Femeilor cu Inițiativă Socială (A.F.I.S.) Timișoara, Asociația ”Copil pentru copii” din Peciu Nou, Colegiul Național ”Coriolan Brediceanu”, Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” și Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște”.
Responzabilizarea beneficiarilor Casei Flora în activitatea de strângere de fonduri, oportunitatea ONG-urilor din Lugoj de a-şi comercializa produsele proprii, sensibilizarea comunităţii locale prin activitatea de socializare de la finalul evenimentului – sunt doar câteva dintre principalele sarcini pe care organizatorii le-au văzut îndeplinite.