Iarna s-a instalat serios în Banat şi odată cu ea au început şi problemele în trafic. Autostrada Timişoara-Arad este blocată de mai bine de două ore la ieşirea spre Gearmata din cauza unui tir întors pe şosea.
Iarna s-a instalat serios în Banat şi odată cu ea au început şi problemele în trafic. Autostrada Timişoara-Arad este blocată de mai bine de două ore la ieşirea spre Gearmata din cauza unui tir întors pe şosea.
La fel s-a întâmplat astăzi şi pe DN68A pe Dealul Şurii unde un camion a blocat circulaţia mai multe ore.
În Lugoj maşinile de service au avut deja de lucru de la amiază, iar ieşirile în decor sunt la ordinea zilei.
Drumul Lugoj-Tapia este blocat pe o bandă de un autobuz care a intrat cu spatele într-un morman de nisip şi a rămas suspendat.
La 50 de metri mai departe, un alt autobuz a derapat chiar pe podul de la intrarea în fabrica Autoliv şi a ieşit cu roata dreaptă în şanţ lovind şasiul de pod. Şoferii se chinuie de câteva ore să găsească pe cineva care să-i scoată din impas, însă fără succes deocamdată.
Este îmbucurător că la Serviciul de Ambulanţă Lugoj nu s-a primit nicio solicitare pentru vreun accident cu victime în cursul zilei de astăzi.
Salprestul a ieşit în oraş cu patru maşini, una cu sare şi trei cu clorură de magneziu, însă se descurcă cu greu din cauza ninsorii continue.
„Lucrăm non-stop de la ora 11, acum aşteptăm maşinile să alimenteze şi nu ne vom opri până când drumurile nu artată cum trebuie. În urma unor solicitări mai speciale am dat cu lama în curtea spitalului şi am insistat mai mult pe Podul de beton şi pe pasarela de pe str. Buziaşului”, ne-a declarat Mircea Ghera, managerul Salprest.
Şi pe drumurile naţionale din jurul oraşului se circulă greu. „Se circulă în condiţii de iarnă, cu cel mult 40 km/h, maşinile de la „drumuri” sunt pe şosele, dar nu fac faţă depunerii rapide de zăpadă. Până acum nu am avut evenimente deosebite”, ne-a declarat Aurel Boka de la Poliţia Drumuri Naţionale.
POLIŢIA ATENŢIONEAZĂ!
În condiţiile de ninsoare, poliţiştii recomandă şoferilor să evite deplasările pe drumurile naţionale în perioada următoare, limitându-se la cazurile cu caracter de strictă urgenţă.
„În cazul în care deplasarea este imperios necesară, le recomandăm şoferilor să se intereseze de starea drumurilor şi să îşi echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri antiderapante, un săculeţ de nisip, lopata).
Pentru evitarea ambuteiajelor şi pentru a se putea realiza deszăpezirea drumurilor, conducătorii auto, în special cei care conduc autovehicule de mare tonaj, sunt rugaţi să se retragă în parcări sau în alte zone unde pot staţiona în siguranţă, iar în cazul în care deplasarea este de strictă urgenţă, să conducă cu viteză redusă şi cu multă prudenţă.
Totodată, poliţiştii vă mai recomandă:
înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;
Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);
Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor. Conform prevederilor legale în domeniu reprezintă obligaţie a conducătorului de vehicul;
Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi in trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;
Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;
Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;
Nu bruscaţi comenzile şi folosiţi cu preponderenţă frâna de motor;
În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz
Operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală, de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.
Conduceţi cu prudenţă! Cineva drag sigur vă aşteaptă acasă!