Reprezentanţii Universităţii Politehnica din Timişoara au măsurat calitatea aerului din oraş în perioada 17-23 noiembrie 2012 cu un laborator mobil acreditat RENAR (Asociaţia de Acreditare din România). Acesta a fost amplasat în Lugoj, pe strada Ion Huniade, Nr. 2.
Reprezentanţii Universităţii Politehnica din Timişoara au măsurat calitatea aerului din oraş în perioada 17-23 noiembrie 2012 cu un laborator mobil acreditat RENAR (Asociaţia de Acreditare din România). Acesta a fost amplasat în Lugoj, pe strada Ion Huniade, Nr. 2 (în spatele universităţii).
Acţiunea face parte din proiectul transfrontalier România-Ungaria cu titlul „Contribuţii la dezvoltarea durabilă prin analiza critică a efectului calităţii aerului asupra moştenirii culturale şi turistice în zona transfrontalieră de graniţă România -Ungaria”.
„Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător spune aşa: media orară pentru dioxidul de sulf este de 350µg/mł, iar noi în Lugoj am măsurat o unitate între 12 şi 14, mult sub limita admisă; valoarea limită pentru emisia de dioxid de azot este de 200µg/mł, iar în Lugoj am măsurat undeva între 20 şi 21, mult mai puţin decât limita cerută; limita admisă pentru emisia de monoxid de carbon este de 10µg/mł, iar în Lugoj am măsurat undeva la 0,70 şi 1, 75, cu mult sub limita impusă de lege.
Concluzia este clară: oraşul nu este poluat”, a declarat dr. ing. Nicolae Lontis, de la Universitatea Politehnica din Timişoara. În cadrul proiectului, au mai fost monitorizate Timişoara, Sânnicolau Mare, Buziaş, dar şi Szeged, Mako şi Bekescsaba.