Dacă ne gândim că în mediul rural, în ultimii ani s-au creat condiții decente de trai, oamenii având rețele de apă și canalizare cam peste tot, comparația poate merge și mai departe.
Cel puțin așa gândesc locuitorii de pe Fundătura Traian Vuia, aflată chiar la poalele Dealului Viilor.
Dacă în cartierul rezidențial, aflat la doi pași există toate utilitățile, pe această străduță oamenii sunt nevoiți să se descurce cum pot, cu hidrofoare și fose septice.
Asta, pentru că “luxul” de a avea apă curentă în gospodării costă, pe Fundătura Traian Vuia.
“Zilele trecute a fost un angajat de la Meridian și ne-a întrebat dacă suntem interesați să ne racordăm la rețeaua de apă a orașului. Bineînțeles că am spus că vrem, dar după aceea, omul ne-a spus că va trebui să plătim contravaloarea lucrărilor, deoarece până în fața casei, conducta trebuie trasă de pe strada Traian Vuia. Sunt cam 100 de metri, iar noi ar trebui să plătim peste 5.000 de lei. Este chiar atât de mare efortul de a aduce țeava până în fața caselor? De-acolo ne facem singuri racordurile în curți și am semna contractele cu Meridian”, ne-a declarat Ioan N. locuitor pe artera în cauză.
Reprezentanții administrației locale spun că străduța nu este cuprinsă în planul de modernizare, pentru astfel de lucrări de infrastructură.
“De pe Fundătura Traian Vuia nu am primit nicio solicitare pentru a introduce rețelele de apă și canal, de aceea nu au fost cuprinse în planul care este pentru modernizarea acestor utilități în Lugoj. Dar, dacă se va interveni acolo, lucrările vor fi finanțate de către administrația locală”, ne-a declarat primarul Francisc Boldea.
Pe Fundătura Traian Vuia există circa 10 imobile.