Pentru a-ţi urma visul este nevoie de trudă, dedicare şi mult curaj. Aceste calităţi s-au dovedit a fi şi elementele centrale ale Mirunei Damian, unul dintre copiii minune ai Lugojului.
Traseul elevei prin anii şcolii a fost unul lin, cu rezultate excepţionale în orice proiect în care s-a implicat, de la învăţătură, la sport, la voluntariat.
Dedicată studiului încă de la o vârstă fragedă, a câştigat nenumărate concursuri şi olimpiade, inclusiv locuri demne de lăudat la Olimpiada Naţională de Logică.
„Pentru rezultate nu există nici o presiune, pur şi simplu aşa sunt eu. Atunci când merg la un concurs nu mă las pradă emoţiilor, doar lupt, nu renunţ. Drept dovadă motto-ul meu, „never give up”, nu renunţa, luptă pentru visele tale.”, sunt cuvintele Mirunei Damian, din prisma elevului exemplar, complex.
Pasionată de învăţătură, sport, pian şi însoţită de idealuri înalte, eleva Colegiului Naţional Coriolan Brediceanu s-a avântat cu ambiţie în cucerirea universităţilor engleze.
Munca ei s-a fructificat la puţin timp după susţinerea examenului de Bacalaureat.
Cu media de 9.88 obţinută la testare şi cu un bagaj imens de cunoştinţe de matematică, informatică, logică şi fizică, în urma susţinerii mai multor interviuri la universităţi precum Cambridge, Imperial College London, University College London şi Manchester, Miruna a făcut primii paşi spre construirea visului său, studiul inteligenţei artificiale.
Drept urmare, cazul în care majoritatea elevilor luptă pentru a fi admişi într-una dintre instituţiile mai sus precizate, unde mediile de admitere sunt între 9.30 şi 9.80 nu este şi cazul Mirunei, care a avut şansa să fie ea cea care alege, fiind admisă la toate cele patru universităţi, iar alegerea ei a fost fără doar şi poate, universitatea Cambridge, domeniul Computer Science.
„Îmi doresc să ajut oamenii, mi-ar plăcea ca într-o bună zi să deţin puterea de a salva vieţi cu ajutorul inteligenţei artificiale.”, ne dezvăluie tânăra, încrezătoare în viitor.
Miruna dedică rezultatele excepţionale familiei, care a crezut în visele ei, i-a fost alături, a încurajat-o şi deopotrivă profesoarei Elena Lazăr, cea care timp de patru ani i-a fost mai mult decât dirigintă, cea care i-a îndrumat paşii şi i-a deschis drumul spre vastele taine ale ştiinţei, ale cărei cuvinte definesc relaţia profesor – elev într-un mod sublim.
„Clasa a XII-a C a fost darul pe care eu l-am primit la final de carieră: copii inteligenţi, deschişi la provocări, implicaţi, hotărâţi să-şi împlinească visurile. Le doresc mult succes! Miruna Damian a fost între cei mai buni, iar reuşitele ei la şcoală, la olimpiade şi concursuri reprezintă rezultatul firesc al muncii serioase, al ambiţiei de a face lucrurile la cel mai înalt nivel. A fost o adevărată plăcere să lucrăm împreună pentru olimpiada de logică şi sunt nespus de bucuroasă că şi-a împlinit visul de a studia la una din cele mai prestigioase universităţi din lume. Sunt sigură că şi acolo va fi printre cei mai buni”, declară Elena Lazăr, diriginta şi profesoara de logică a Mirunei, mândră de rezultatele excepţionale ale elevilor pregătiţi de ea.
De fapt, aici avem un exemplu perfect de ce inseamna ca profesorii ideal sa-si gaseasca elevul ideal! Multumesc Mirunei pt ca ne face cunoscuta, dar multumesc si dnei Lazar ,,mama,, ca stie sa lucreze cu astfel de copii ( si nu numai cu ei)
Doamna
Lazar felicitari . De-a lungul anilor generati de copii va pot multumi pentru daruirea dumneavpastra. Sunt mama unei fete care a fost eleva dumneavoastra si care astazi ne face sa fim mandre da realizarile ei. Dumneavoastra prin cursurile de logica I-ati deVoltat aptitudinile care azi le are recunoscute.
felicitari Mirunei!
succesul ei se datoreaza mai multor factori benefici.
Seriozitatea fetei, aptitudinilor ei, educatiei bune primite in familie si creerii atmosferei potrivite studiului acasa, pedagogilor buni de care a avut parte.
Ce bine ar fi daca asemenea „buchete” de factori favorabili s-ar intalni mai des, mult mai des…