În aceste zile, la sediul din Lugoj al Honeywell Life Safety Romania a avut loc cea de-a şaptea ediţie a fazei finale a acţiunii “Viitorul în mâinile mele”, care angrenează elevi de clasa a XI-a de la trei licee din Lugoj: Colegiul Naţional “Coriolan Brediceanu”, Colegiul Naţional “Iulia Hasdeu” şi Grupul Şcolar “Aurel Vlaicu”.
Cele două echipe de elevi finalişti au prezentat joi, 28 mai, o viziune asupra Lugojului anului 2050, concretizată în două machete ale urbei. Acestea vor fi expuse şi în acest an la sala de consiliu a Primăriei municipiului Lugoj. Mai în glumă, mai în serios, organizatorii remarcau că “ideile unui cinema 3D, a podului de la piaţă şi unui spa în oraş au apărut încă din 2009 în cadrul acestui proiect”.
Paul Cărămidaru, director general al firmei Honeywell Life Safety Romania a subliniat că “munca în echipă este principalul merit al acestui proiect, satisfacţia că lucrurile se coagulează şi încep să se întâmple”.
“Anul acesta am avut un interes deosebit din partea elevilor. Au fost depuse 75 de eseuri faţă de 56 anul trecut, aşa că am selectat pentru participare la faza finală 25 de elevi faţă de 20, ediţia trecută”, a spus Emanoil Drăgănescu de la “Corporate Dynamics”, co-organizator al evenimentului. Primăria Lugoj a fost reprezentată de Liviu Savescu, sef Birou Management Proiecte Europene.
Vineri, invitat la “Viitorul în mâinile mele” este speakerul motivaţional Jim Bagnola din Statele Unite ale Americii, un om cu bogată experienţă acumulată în anii de lucru la multinaţionalele de peste ocean.
Cea de-a şaptea ediţie a acţiunii “Viitorul în mâinile mele” a avut parte de sprijinul voluntarilor din echipa de proiect „Honeywell” – Dana Tănase, Ovidiu Craşovan, Silvia Curuţiu, Dezso Tunde, Bogdan Popescu,Oliver Novac, Gabriela Petrescu şi Mihaela Căbulea, precum şi a colaboratorilor de la „Corporate Dynamics” – Venera Cereanu şi Emanoil Drăgănescu.
Prin iniţierea şi susţinerea alături de Corporate Dynamics a programului „Viitorul în mâinile mele”, Honeywell Life Safety Romania doreşte să fie un catalizator în domeniul educaţiei, organizând activităţi de completare a curriculei şcolare, menite să stimuleze şi să faciliteze drumul spre performanţă şi calitate.
Dar vai ce realizare! De ce nu spuneti ca nu aveti nevoie decat de forta de munca necalificata? Programul acesta e praf in ochi, cheltuieli minime! Unde e adevarata responsabilitate sociala?
Ai fost in acest program, ca sa il poti defini asa? 🙂