Sună telefonul, de regulă fixul. Tocmai a-ţi primit vestea că apropiatul dumneavoastră a avut un accident. De cealaltă parte a firului se prezintă o persoană ca fiind avocatul fiului, fiicei, sau unei rude.
Pentru a nu se întocmi dosar penal, escrocul vă solicită o sumă de bani care trebuie trimisă printr-un serviciu de transfer bancar. Pe scurt, aceasta este metoda ”Accidentul”.
Doar anul acesta, escrocheria a scos din buzunarul a două persoane în vârstă din Lugoj, mai multe mii de euro.
Un alt mijloc de înşelăciune este metoda “Apă, canal şi deratizare”, iar cea mai nouă ţeapă este metoda “Cardul de sănătate”.
Poliţiştii lugojeni atenţionează populaţia, în special persoanele vârstnice, să nu dea curs acestor solicitări, să sune în primul rând persoana apropiată pentru a se convinge dacă a avut sau nu accident.
“În ultimul timp, acest tip de infracţiune a luat amploare pe raza noastră de competenţă. Anul trecut am reţinut două persoane care în decurs de o zi au reuşit să obţină 6.000 de euro. Noile metode sunt şi mai îndrăzneţe. Escrocii se prezintă direct la uşă ca fiind de la Casa de Asigurări de Sănătate sau serviciile publice de apă, canal şi deratizare. Pe motiv că substanţele cu care stropesc sunt toxice solicită să rămână doar ei în locuinţă, timp în care sustrag diverse bunuri sau sume de bani. Am început deja să luăm contact cu populaţia prin lucrătorii noştri şi rugăm oamenii ca să ne sesizeze de fiecare dată când la uşa lor se prezintă astfel de persoane suspecte”, ne-a declarat cms. şef. Cornel Giurgi, şef Birou Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Lugoj.
a-ti primit? serios? sau ati primit? cautati oameni pentru corectura?