Firmele de catering lugojene, printre care Portofino, Escada, Cocktail Rive, Octavian se întrec în oferte care de care mai bogate în nutrienţii atât de vitali pentru un organism sănătos şi activ.
Unul dintre restaurantele care asigură masa lugojenilor este Portofino, care pune zilnic la dispoziţia clienţilor săi o varietate de meniuri, pentru fiecare gust în parte.
Astfel la mare căutare în această perioadă este meniul zilei, cu ciorbe uşoare, însoţite de salate, în special cea pe bază de piept de pui crispy.
„Ciorbiţele uşoare, mai ales specialitatea cu piept de pui, ciorba rădăuţeană este din ce în ce mai comandată. După mici şi grătare, este foarte apreciată o ciorbă uşoară, dar saţioasă”, spune Dan Bidiviu, patron Portofino.
Odată cu lăsarea serii se comandă foarte mult pizza, care deşi în sezonul de vară a trecut pe locul al doilea după salatele cu diferite dressing-uri, se păstrează în topul preferinţelor lugojenilor, alături de paste – diferite sortimente de spaghetti.
La Portofino se pot face şi abonamente lunare, săptămânale ori pe 10 zile.
„De obicei bătrânii ori copiii, au abonamente, care sunt foarte avantajoase. De o lună avem abonamente, în special dintre acelea pe 10 zile. Avem aproximativ 100 de clienţi pe zi, dacă nu mai mult, procentul vănzărilor chiar a crescut cu 20% în această perioadă a concediilor”, completează Dan Bidiviu.
În alte locuri însă situaţia stă cu totul altfel, pizza se dovedeşte a fi în continuare alegerea numărul unul pe masa lugojenilor. Cocktail Rive livrează zilnic zeci de comenzi spre lugojenii al căror aliment preferat nu pare să se schimbe.
“Escada”, locul preferat de lugojeni în materie de sandwichuri, s-a adaptat şi ea la trendul verii. Salatele au ocupat detaşat primul loc în topul comenzilor, iar conform administratorului societăţii, cele mai multe comenzi se îndreaptă către angajaţi ai diferitor firme sau fabrici.
Fast-food-ul oferă o gamă variată de alimente de vară, însă preferinţele gravitează în jurul alimentelor uşoare, proaspete, de vară.
„Preferinţele consumatorilor – sunt bazate foarte mult pe alimente pe bază de legume şi peşte. Comenzile sunt în general crescute, sunt
clienţi spre acre se livrează şi de până la 20 de ori pe lună. Abonamente nu am mai făcut recent, acum majoritatea pleacă în concediu însă se pot face, pe o lună, două sau trei luni”, declară Monica Bilanin de la Escada.
Comenzile de top le reprezintă cele de tip Meniul Zilei, unde excelează cei de la Octavian, cu livrări ce se ridică la peste 200 de porţii zilnic.