Prima victorie pe teren propriu a formaţiei lugojene s-a lăsat aşteptată până în etapa a VII-a a campionatului, adversar şi victimă fiind Universitatea Cluj.
Formaţia lugojeană miza pe o victorie în această partidă, adversarul fiind din categoria celor accesibili, alături de Rapid Bucureşti. Meciul însă nu avea să fie deloc uşor, Universitatea Cluj agăţându-se de fiecare oportunitate pentru a rămâne în joc, având şi o apărare destul de sigură, condusă de liberoul Lorena Dancu.
Ionela Canea şi compania nu îşi puteau permite însă să cedeze nici un punct în acest joc, unul şi de moral pentru echipa lugojeană, după înfrângerea în cinci seturi de la Iaşi. Chiar dacă Valerijan Luka a rulat întreg lotul, excepţie liberoul Milanovic, lugojencele nu au greşit decât în setul III, pe care l-au scăpat de la început din mână şi, deşi au egalat de câteva ori pe parcurs, desprinderea decisivă a aparţinut clujencelor pe final.
Semnal de alarmă pentru echipa gazdă, care, la fel ca în primele două seturi, a crescut nivelul de concentrare pe toate procedeele, astfel încât meciul s-a încheiat în patru acte, după 25-19, 25-14, 22-25 şi 25-13.
Victoria de sâmbătă trece în dreptul echipei lugojene 8 puncte, care o situează după şapte etape pe locul opt al clasamentului.
Urmează pentru CSM Lugoj o partidă extrem de importantă pe teren propriu, sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 18,30, adversar fiind Unic Piatra Neamţ.
Echipa moldavă, care a reuşit câteva transferuri bune în vară, între care Daniela Lupescu, Sorina Buz şi Alexandra Pintea, va fi un adversar mult mai puternic pentru CSM Lugoj, în încercarea de a opţine noi puncte în clasament, pentru a consolida o poziţie în primele opt formaţii.
CSM Lugoj a evoluat în formula consacrată, cu Luminiţa Trombiţaş la coordonare, Ionela Canea şi Krista DeGeest – centri, Gabriela Bălae şi Ramona Rus – extreme, Ivana Radonjic – universal, iar ca noutate, Adriana Rotaru, pe postul de libero.
Au mai intrat: Irina Andreica, Jasmina Petromăneanţ, Mădălina Şonda, Laura Lungu.
Foto: Sorin Pilipeţi