Florin Lesch, lugojeanul care a fost condamnat la 12 ani de închisoare după ce a fost capturat în luna iunie 2006, de ofiţeri S.R.I la ieşirea din Buziaş, în timp ce se îndrepta spre Complexul studenţesc din Timişoara, cu un dispozitiv exploziv format din două butelii şi un telefon mobil, pe care, potrivit anchetatorilor intenţiona să îl detoneze de la distanţă în campusul universitar, are mari şanse să fie eliberat după nouă ani de detenţie.
Ioan Florin Lesch supranumit “teroristul în şlapi” şi-a schimbat între timp numele în Schneider, iar după ce a ispăşit mai mult de jumătate din pedeapsă, a depus o serie de cereri de eliberare condiţionată. Magistraţii au dat curs ultimei petiţii, iar acţiunea i-a fost admisă în şedinţa din 3 noiembrie 2016.
“În baza art.587 alin.1 C.proc.pen., rap. la art.59 C.pen 1969, rap. la art. 15 alin 2 din Constituţia României admite propunerea de liberare condiţionată formulată cu privire la condamnatul Schneider Florin Ioan, de sub efectul pedepsei de 12 ani închisoare, aplicată de Curtea de Apel Timişoara prin s.p. nr. 166/2007, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de Legea 535/2004. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 199/2008 emis de Curtea de Apel Timişoara şi atrage atenţia acestuia asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor art. 61 C. pen. 1969. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 272 alin.1 C.proc.pen., dispune plata sumei de 130 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu, din fondurile MJLC către Baroul Timiş. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Hotarâre 3628/2016, pronunţată în şedinţă publică azi, 03.11.2016”, se arată în comunicarea on-line a Judecătoriei Timişoara.
Din informaţiile prezentate pe acelaşi portal al instanţelor de judecată, în data de 11 noiembrie 2016, Schneider alias Lesch, a înaintat judecătorilor timişeni încă o plângere conform Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, în care cheamă ca intimat Penitenciarul Timişoara.
sa-i ajute dumnezeu sa fie liber ca el a fost un baiat amarit ,dar care nu a fost o problema in cartier sau in oras–il cunosc foarte bine pentruca a copilarit cu baiatul meu si a locuit in acelasi cartier pina cind au aparut problemele si necazurile in familia lui,si atunci din cauza neajunsurilor si a conditiilor foarte grele in care se afla a cedat probabil si s-a lasat folosit de diferite persoane certate cu legea–mi-o aduc aminte perfect pe bunica lui doamna Les ,o femeie respectabila ,pe tatal lui un om foarte inteligent dar din pacate a luato cu alcolul si si-a gasit sfirsitul–imi pare rau de Florin ca a trecut prin asemenea situatie dar poate ca v-a sti sa isi aleaga oameni de la care poate invata fapte bune –bafta Florine
adica tipu a vrut sa detoneze o bomba si are dreptul sa mai iasa din inchisoare vreodata, pe de-asupra si inainte de termen? sunteti normali?! toti condamnatii au fost baieti buni pana la proba contrarie
Am vazut interviul lui Florin Lesch (Interviu emisiunea: „Condamnatii” )de 4 ori. Consider ca si-a ispasit pedeapsa, cum spune el in interviu, „cu varf si indesat”. Nu vreau si nici nu am dreptul sa amintesc sau sa comentez fapta. Acest baiat, acum barbat, are in suflet o baza familiara intensa. (Nu il cunosc si nici nu sant psiholog). Florin este un baiat inteligent si ce m-a impresionat- este foarte stabil psihic dupa . . … Numai comisia penitenciarului are abilitatea sa-l studieze si sa hotareasca. Eu ii doresc lui Florin eliberare grabnica, sanatate si bucurii in sanul familiei.