Adalbert Batkai, antrenorul care a descoperit-o pe Corina Cãprioriu, a ajuns la vârsta pensionãrii, astfel cã din 2013 nu se va mai afla la catedra de judo a Clubului Sportiv Şcolar Lugoj.
Adalbert Batkai, antrenorul care a descoperit-o pe Corina Cãprioriu, a ajuns la vârsta pensionãrii, astfel cã din 2013 nu se va mai afla la catedra de judo a Clubului Sportiv Şcolar Lugoj.
Dupã 45 de ani de antrenorat, timp în care a fost şi antrenor secund la echipa olimpicã de senioare a României, Batkai nu îşi doreşte sã renunţe la activitatea sportivã, ci va pleca la Centrul Olimpic de senioare şi junioare de la Deva, care a fost înfiinţat începând cu luna ianuarie a acestui an.
„Cum toatã viaţa am fost un om cãruia i-a plãcut adrenalina, îmi voi continua activitatea de antrenor la Centrul Olimpic de junioare şi senioare de la Deva. Acest centru a fost înfiinţat la 1 ianuarie 2013 şi este dedicat ultimelor trei categorii de greutate de la fiecare categorie de vârstã. Nu consider cã activitatea mea de la Deva reprezintã un nou început, ci o continuare a ceea ce am fãcut pânã acum. Pentru cã ştiu ce înseamnã sã fii la un lot naţional şi sã antrenezi la cel mai înalt nivel”, a declarat Adalbert Batkay, noul antrenor al Centrului Olimpic de la Deva.
În România, centre olimpice de judo feminin mai existã la Cluj, sportivele de acolo Alina Dumitru, Andreea Chiţu şi Corina Cãprioriu având cele mai mari rezultate pe plan internaţional şi la Drobeta Turnu Severin.
Dupã plecarea lui Adalbert Batkai la Centrul Olimpic, la catedra de judo a CSŞ Lugoj vor rãmâne douã foste sportive ale clubului lugojean, Andreea Olteanu, care va fi şefã de catedrã şi Cristina Barburescu.
„Cele douã au fost colege de generaţie, au fost la lotul naţional împreunã şi cred cã judoul lugojean va rãmâne pe mâini bune. Iar eu voi rãmâne alãturi de ele, de sportivi şi de judoul lugojean cât mã vor ţine puterile, chiar dacã voi fi la Deva”, a adãugat antrenorul.
Adalbert Batkai se poate mândri cu o carierã de excepţie
A descoperit şi a antrenat sportive care au devenit multiple campioane naţionale, sau chiar vicecampioane olimpice, cum este cazul Corinei Cãprioriu.
A fost numit antrenor secund la echipa naţionalã de senioare în perioada 2002-2006, iar acum a crescut o nouã generaţie de excepţie despre care cu siguranţã se va mai auzi, cea mai reprezentativã fiind Alexandra Mazilu, campioanã balcanicã în 2012.
„Am avut sportive la loturile naţional şi olimpic, precum Andreea Olteanu, Cristina Barburescu, Oana Musteţa, Loredana Musteţa, Corina Cãprioriu.
Şi acum existã o generaţie foarte bunã cu sportivi despre care vom auzi cu siguranţã peste ani: Dima Rãzvan, Alexandra Mazilu, Ramona Micula, Alia Voaideş şi copii care vin din jurul Lugojului, Ohaba, Boldur, Dragomireşti, Ştiuca şi chiar din Timişoara.
Un copil a fãcut zilnic naveta de la Timişoara doar ca sã facã antrenament cu Batkai. Ni s-a dus vestea cã avem rezultate şi oamenii ne cautã”, a încheiat antrenorul.