Ocoalele silvice din estul judeţului pregătesc razii de amploare pentru prinderea celor care încearcă să taie ilegal brazi pentru a-i comercializa în preajma sărbătorilor de iarnă. Cum acestea se apropie cu paşi repezi
Ocoalele silvice din estul judeţului pregătesc razii de amploare pentru prinderea celor care încearcă să taie ilegal brazi pentru a-i comercializa în preajma sărbătorilor de iarnă. Cum acestea se apropie cu paşi repezi, reprezentanţii instituţiilor au conturat planurile de bătaie şi grafice pentru a-i putea depista pe cei certaţi cu legea, dar şi pentru a preveni astfel de furturi. ”La nivel de ocol avem grafice de patrulare şi de observare şi pentru tăierile ilegale de pomi de Crăciun, pe care le efectuăm împreună cu lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Făget. Pe lângă echipajele noastre intervin şi jandarmii din Timişoara şi Lugoj, care au acţiuni neanunţate, dar cu care mergem până în mijlocul pădurii, unde se aud cei care taie material lemnos. Se va patrula pe toate drumurile de acces din zonă”, declara Petrică Florea, şeful Serviciului pază din cadrul Ocolului Silvic Coşava, cel mai mare din judeţul Timiş.
Şi la Lugoj lucrătorii silvici sunt pregătiţi pentru a stopa tăierile de brazi, care se produc anual în zona Nădragului. ”La fel ca şi în anii trecuţi, împreună cu jandarmii, vom organiza razii pentru a-i prinde pe cei care taie ilegal pomi de iarnă. Cele mai ample vor începe după sărbătoarea de Sfântul Nicolae”, spunea Adrian Berzescu, şeful Ocolului Silvic ”Ana Lugojana” Lugoj. Cei care sunt prinşi cu brazi tăiaţi ilegal riscă sancţiuni contravenţionale drastice şi chiar puşcăria, în funcţie de valoarea pagubelor pe care le produc. ”Dacă brazii depăşesc valoarea de 350 lei fapta este încadrată ca infracţiune şi va fi cercetată în dosar penal. Pentru o sumă care nu atinge acest nivel se aplică amenzi care pleacă de la 500 lei şi pot ajunge până la 5.000 lei”, mai declara Petrică Florea.
{jathumbnail off images=”images/Stiri/sitenou/brazi.jpg”}