Flavia Cut Lupulescu, directorul Școlii Gimnaziale Boldur, a marcat o nouă reușită profesională de excepție.
Adevărat model de bună practică pentru colegii dascăli din întreg județul, dar și din alte zone ale țării, după ce a fost nominalizată pentru al doilea an consecutiv la Gala Profesorul Anului în mediul rural, fiind și singura nominalizare din Timiș, Flavia Cut Lupulescu a obținut locul I la categoria ”Implicare în comunitate”. În 2022, directorul școlii timișene a obținut locul III la aceeași categorie.
Premierea a avut loc joi, 23 februarie, la Ateneul Național Iași, iar Flavia Cut Lupulescu s-a numărat printre finaliștii categoriei, alături de Bogdan Mira – profesor, Școala Gimnazială Slimnic, județul Sibiu și Maria Cleopatra Stoicescu – profesor, Școala Profesională Starchiojd, județul Prahova.
”Mulțumesc, Teach for Romania! Mulțumesc frumos pentru toată susținerea, încurajarea și aprecierea trimise spre mine în ultima perioadă. Aprecieri colegilor de la Școala Gimnazială din Boldur pentru tot sprijinul și implicarea de care dau mereu dovadă. Totodată, îmi exprim recunoștința față de toți partenerii educaționali ai școlii noastre. Mulțumesc oamenilor dedicați educației, care cred cu tărie că <<educația ne ajută să ne atingem excelența!>>, așadar, mulțumesc frumos domnule director, prof. Marin Popescu! Mulțumesc familiei mele minunate și prietenilor mei sinceri și speciali! Soli Deo Gloria! Gratitudinea și euforia pe care o simt mă obligă să mă gândesc la colegii noștri de profesie, care, fiecare în contextul lui, își merită aprecierea pentru determinarea și efortul lor, chiar dacă nu sunt ovaționați în modul acesta atât de public și vizibil așa cum îl experimentez eu acum. Școala noastră este oglinda unor oameni ce înțeleg gestul suprem al educației: încurajarea elevilor să trăiască într-o lume mai frumoasă, o lume construită chiar de mâinile și inteligența lor! Nimic nu ne va opri să construim mai departe, să reușim, să excelăm și, la urma urmei, să plătim prețul unui vis pe care îl considerăm real și indispensabil pentru viitorul lor, pentru viitorul României”, a declarat Flavia Cut Lupulescu.
Etapa preselecțiilor a implicat 50 de profesori, alumni și membri ai echipei Teach for Romania care au jurizat cele 390 de nominalizări. Ultima etapă de jurizare a reunit 25 de specialiști din societatea civilă, experți în educație, reprezentanți ai mediului de afaceri, elevi, parteneri instituționali și parteneri media.
Gala ”Profesorul Anului din mediul rural” este singurul eveniment din România care scoate la lumină și celebrează eforturile și rezultatele oamenilor excepționali care lucrează în învățământul din mediul rural.
Cea de-a doua ediție a evenimentului a pus din nou reflectoarele pe calitatea educației din mediul rural, promovând acele cadre didactice care cred în potențialul fiecărui copil, care se pregătesc și își folosesc toată creativitatea și resursele pentru a le oferi acestora șansa la un viitor mai bun prin educație modernă, de calitate, relevantă.