Locuitorii oraşului Făget sărbătoresc, de ruga de Sfânta Maria, şi aniversarea 20 de ani de la înfiinţarea oraşului. Chiar dacă au fost invitaţi să serbeze alături de locuitori şi de autorităţile locale dublul eveniment, cetăţenii de onoare ai oraşului, printre care şi Ion Iliescu şi patriarhul Daniel, au refuzat să participe la manifestări, astfel că doar personalităţi judeţene, printre care şi parlamentari, sunt aşteptate la ruga făgeţeană din acest an.
„Vin domnul Coifan, domnul Bojin, Ilie Sârbu, Valeriu Tabără, domnul Prunariu, Dumitru Popovici de la Finanţe a confirmat, domnul deputat Covaci bineînţeles. Patriarhul Daniel şi Ion Iliescu nu vin din păcate, în cazul domnului Iliescu, acesta va trimite un consilier personal, la rândul lui deputat, care va citi un mesaj din partea fostului preşedinte”, a declarat pentru Redeşteptarea Marcel Avram, primarul Făgetului.
Sărbătoarea începe la 15 august cu deschiderea rugii, urmată de dezvelirea bustului avocatului George Gârda din centrul oraşului. În data de 16 august, de la ora 10 dimineaţa, la primărie va avea loc o şedinţă festivă la care vor participa toate delegaţiile din oraşele înfrăţite şi oficialităţile locale. De la ora 11, acestora li s-a rezervat o excursie prin frumoasa ţară a Făgetului, iar după–amiază, pe scena din centrul oraşului va avea loc un spectacol folcloric de ţinută care poartă amprenta realizatorului de emisiuni TV Ioan Gheorghe Oltean.
În acelaşi timp, va fi inaugurat şi noul Muzeu de Istorie şi Etnografie. De la orele 20, va fi inaugurat şi volumul ”George Gârda în slujba României Mari”, apărut la editura ”Eurostampa” din Timişoara, sub semnătura prof. dr. Dumitru Tomoni. Duminică dimineaţa, de la ora 9, delegaţiile vor pleca înspre fostul sat Bunea Mică, unde de la ora 10 vor începe festivităţile de comemorare a foştilor locuitori ai satului.
”Zilele Făgetului” reprezintă un prilej în plus pentru edilii locali şi populaţie, pentru a sărbători 20 de ani de când localitatea a fost declarată oraş. Localitatea a primit statutul de oraş în data de 7 iulie 1994 şi a cunoscut o creştere economică constantă, astfel că în prezent aici îşi au sedii trei bănci importante, finanţele publice, judecătoria, poşta, există supermarketuri, fabrici, spital şi un număr de peste 2.500 de locuinţe proprietate personală, în urbe şi cele zece sate aparţinătoare. După datele ultimului recensământ, la data de 1 ianuarie 2012, în Făget locuiau 7.207 persoane, dintre care 3.552 bărbaţi şi 3.655 femei.