Municipalitatea anunță noi schimbări în ceea ce privește unitățile de învățământ din Lugoj.
Vineri, 13 ianuarie, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Transformare a imobilului situat pe strada Bocșei nr. 11 din Lugoj în grădiniță”, fiind vorba despre fostul sediu al Școlii Gimnaziale Nr. 1.
”Din păcate, numărul de elevi care urmau cursurile acestei școli a scăzut drastic de la an la an, fapt pentru care elevii rămași au fost preluați de către Școala Gimnazială Anișoara Odeanu. Dincolo de acest aspect, având în vedere faptul că peste 100 de copii merg la grădiniță într-un spațiu închiriat, pe strada Traian Grozăvescu, am considerat că este necesar să asigurăm acestor copii posibilitatea de a face grădinița într-un spațiu integral renovat aflat în proprietatea Municipiului. În afară de aceste considerente, a trebuit să luăm în calcul și faptul că majoritatea spațiilor în care funcționează în prezent grădinițele vor fi renovate și eficientizate energetic cu fonduri europene nerambursabile și vom avea nevoie de spații suficiente pentru relocarea acestora pe parcursul desfășurării lucrărilor. Valoarea totală a proiectului este de 3,473,892.47 RON. Spațiul va putea deservi peste 130 de copii”, precizează Claudiu Buciu, primarul ales.
Proiectul propus cuprinde un set de intervenții la clădirea existentă, respectiv: reparații locale la pereții degradați; refacere tencuieli degradate; consolidare elemente structurale din beton și pereți de zidărie; refacere trotuar perimetral și de acces; realizare hidroizolație corespunzătoare pe perimetrul fundației; înlocuire completă a tâmplăriei exterioare existente, cu tâmplărie cu geam termoizolant; înlocuire uși interioare; înlocuire instalații interioare de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică și termică; înlocuire centrală termică existentă; refacere în totalitate a finisajelor interioare și exterioare, menținerea și reabilitarea ornamentelor existente pe fațade și completarea acestora acolo unde lipsesc; dotarea sălilor de grupă cu mobilier; realizarea unei șarpante din lemn ignifugat, cu desfacerea straturilor existente, realizarea învelitorii din tablă ondulată; crearea unei rampe de acces pentru persoane cu dizabilități la intrarea principală în clădire și la intrarea secundară; amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii; amenajarea curții interioare cu alei pietonale, bănci, coșuri de gunoi, cișmele cu apă potabilă, instalație de iluminat, spațiu verde prevăzut cu sistem de irigații; împrejmuirea întregului ansamblu cu un gard din panouri zincate bordurate, dublate cu vegetație.
După aprobarea bugetului local, la sfârșitul lunii ianuarie, se va semna contractul de proiectare, proiectul tehnic urmând a fi recepționat cel târziu în luna mai a acestui an.
Ulterior se va lansa licitația pentru achiziția lucrărilor de construire, estimând că acestea vor putea începe în luna august 2023.
Lucrările se vor întinde pe o perioadă de nouă luni.