Ce să NU adăugăm în această înghețată, pentru că i-am deturna sensul și calitățile: zahăr și grăsimi. Bananele sunt destul de dulci în mod natural iar prin acest procedeu putem obține o înghețată cremoasă și fină, fără să fie nevoie de smântână pentru frișcă, ouă etc.
Ingrediente:
- 5-6 banane (1 kilogram) bine coapte, cu pete negre pe coajă
Mod de preparare:
1. Se decojesc bananele și se taie în felii rotunde, de o grosime de aproximativ 1 cm.
2. Se aranjează feliile de banană într-un singur strat într-o tavă așternută cu hârtie de copt și se dau imediat la congelator timp de 2 ore.
3. La finalul celor două ore, bucățile de banană trebuie să fie înghețate bocnă (ca lemnul). Se pun toate feliile de banane în vasul unui blender puternic sau al unui chopper (dacă e vasul mai mic, se fac în 2-3 tranșe, oricum durează foarte puțin, doar că trebuie să păstrați la congelator feliile înghețate cu care nu lucrați). Se prelucrează cu blenderul la viteză mare timp de 1-2 minute, se răzuiesc o dată pereții vasului cu o spatulă apoi se prelicrează din nou până obținem o înghețată foarte omogenă și cremoasă (1-2 minute). Gata!
4. Înghețata se poate consuma imediat sau poate fi păstrată la congelator, într-o caserolă cu capac. Poftă mare!