În tradiţionala conferinţă de vineri, consilierii independenţi au atacat administraţia lugojeană pe toate fronturile. Cei trei consilieri au ridicat probleme din domeniul sportului, al sănătăţii, culturii şi accesării fondurilor guvernamentale nerambursabile.
În legătură cu examenul de la Clubul Sportiv Municipal, consilierul independent Mihai Anghel a punctat: “Sunt foarte dezamăgit de notele celor doi candidaţi la şefia Clubului Sportiv Municipal. Mărturisesc că mă aşteptam la mai mult din partea d-lui Cristian Indricău, iar nota lui Gheorghe Bologa a fost foarte slabă în raport cu experienţa pe care pretinde că o are. Sau poate că altcineva conduce de fapt, pentru că nu prea dă pe la club. În opinia mea, cei doi nu ar trebui să mai spere la această funcţie. Poate că, în viitor, vor apărea candidaţi mai bine pregătiţi. Primarul ar trebui să numească un interimar în persoana d-lui Maier sau a d-lui Olteanu din cadrul Primăriei, care să aibă drept de semnătură”.
Remintim că la concursul pentru ocuparea postului vacant de şef serviciu al Clubului Sportiv Municipal, aflat în subordinea Consiliului Local Lugoj, desfăşurat luni, 26 septembrie, Cristian Indricău a obţinut 43 de puncte, iar Gh. Bologa, 42,67 puncte, în condiţiile în care baremul era de 70.
Consilierul Liviu Brânduşoni a scos în evidenţă situaţia dramatică în care se află unele secţii ale Spitalului Municipal (Paleaţie, Boli infecţioase etc.), din cauza lipsei infirmierelor şi a personalului de îngrijire.
„Am înţeles că din 92 de posturi de infirmieri – îngrijitori, 33 de posturi sunt libere. Dar pe site-ul Spitalului Municipal comunicarea acestor concursuri se face o dată la câteva luni. Nu înţeleg de ce managerul spitalului, domnul Florin Voichescu, nu scoate toate posturile vacante la concurs, dacă are nevoie de ele. Dacă primarul e ordonator de credite, el nu decide când, cum şi câte posturi de infirmiere se scot la concurs. Nu! Directorul spitalului, care cunoaşte cel mai bine situaţia, poate decide asta. Nu se negociază calitatea actului medical”, a punctat Liviu Brânduşoni.
Marius Martinescu a anunţat din start că nu mai este nici un impediment legal pentru ca Primăria să răspundă cererii grupului independenţilor în legătură cu accesarea celor două proiecte care ar aduce Lugojului 2,5 milioane de lei din partea Agenţiei Fondului de Mediu. Banii vor ajunge la Primărie şi institituţiile gestionate de acestea şi sunt destinaţi achiziţionării de panouri solare, folosirii energiei verzi şi soluţiilor inteligente pentru energia termică.
“Din data de 26 septembrie, cele două proiecte ale Ministerului Mediului au intrat în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial. Ca atare, nu mai e nici un impediment ca proiectele noastre să fie introduse pe ordnea de zi, spre aprobare, în şedinţa de joi, 13 octombrie. Lugojul trebuie să participe la proiect şi să finalizeze dosarele, termenul final de depunere al acestora fiind la 14 noiembrie. Sper ca Primăria Lugoj să nu rateze această finanţare nerambursabilă!”, a spus Martinescu.
El a mai vorbit despre necesitatea dezbaterii proiectului Centrului Cultural de la Lugoj şi a preţului – exagerat în opinia sa – cu care casa Orăviţan este revîndută municipalităţii, pentru a fi integrată acestui centru.