O delegaţie americană de la Fundaţia Bashford, una dintre cele mai mari organizaţii umanitare din lume, a fost prezentă în cursul acestei zile la Primăria Lugoj, unde a avut o întâlnire cu primarul Francisc Boldea, chiar înaintea inaugurării lucrărilor la “Complexul de Servicii Sociale”, din Dealul Viilor, care va avea loc astăzi, de la orele 16.

În fruntea oaspeţilor s-a aflat Linda Bashford Vaughan, directorul executiv al Fundaţiei Bashford. “Când am venit în România în anul 2002 am simţit că Dumnezeu mi-a dat o dragoste deosebită pentru oamenii din România. Dorinţa noastră arzătoare este să-i ajutăm pe aceşti oameni. Mulţumim pentru tot sprijinul care ni-l acordă administraţia locală şi Biserica Harul. Se împlineşte un vis care astăzi devine realitate”, a declarat Linda Bashford Vaughan.
Investiţia Fundaţiei, care se ridică pe un teren de aproape 40 de hectare din Dealul Viilor, este în valoare 20 de milioane de euro, ceea ce înseamnă circa 26,6 milioane de dolari, fiind cea mai mare de acest fel din România. Ea va aduce lugojenilor 130 de noi locuri de muncă şi va dezvolta o zonă a oraşului care nu genera venituri semnificative la bugetul local.
”În dealul Viilor o să creăm un mic orăşel într-un loc unde în prezent nu se află nimic. Astăzi vom pune prima cărămidă la acest edificiu”, a declarat Voichiţa Coţolan, manager de proiecte în cadrul Fundaţiei Bashford România.
Pe acest amplasament, Fundaţia Bashford va realiza o clădire multifuncţională cu două etaje care va cuprinde birouri, recepţie, cazare pentru 50 de persoane şi sală de conferinţe pentru o sută de persoane, o clinică medicală cu specializări în medicină generală, interne, stomatologie, psihologie, psihiatrie, o maternitate, o staţie radio-TV, un institut educaţional pentru derularea de cursuri de pregătire profesională, zece unităţi de locuinţe pentru angajaţii permanenţi, două unităţi de cazare pentru o sută de lucrători ocazionali, o capelă, un cămin de bătrâni pentru 50 de persoane vârstnice care au nevoie de asistenţă, şase unităţi de cazare pentru familii cu cinci copii, 15 căsuţe tip camping pentru elevi un magazin cu circuit închis şi un dormitor pentru oamenii străzii.
Complexul va avea facilităţi sportive – sală de sport, bazine de înot, terenuri de fotbal, tenis, baschet, golf şi o herghelie cu centru de echitaţie – dar şi microferme agricole, pescărie şi diverse ateliere de tâmplărie, tipografie, garaj şi atelier mecanic. Separat, în cadrul complexului va funcţiona şi un centru de detoxifiere şi dezalcoolizare. Investiţia se va derula eşalonat în aproximativ zece ani.