Lugojenii şi făgeţenii au mâncat de Sfintele Sărbători Pascale aproape şapte tone de carne miel. La Lugoj, în cele circa două săptămâni în care a existat autorizaţie pentru sacrificarea animalelor în perimetrul din spatele bazarului Lugojenii şi făgeţenii au mâncat de Sfintele Sărbători Pascale aproape şapte tone de carne miel. La Lugoj, în cele circa două săptămâni în care a existat autorizaţie pentru sacrificarea animalelor în perimetrul din spatele bazarului, au fost tăiaţi 690 de miei, în greutate totală de 5.000 de kilograme.
Chiar dacă preţurile au fost mult mai ridicate decât anul trecut, conform doctorilor veterinari, vânzările au fost mai bune. ”S-au vândut mai mulţi miei decât anul trecut, fapt care s-a vâzut şi sâmbătă, când pe la orele 14 nu a mai existat carne pe piaţă. Din această cauză au crescut şi preţurile. În alţi ani, crescătorii stăteau să-şi vândă marfa până după-amiaza târziu”, declara doctorul veterinar Dorin Voinea, cel care a supravegheat întreaga activitate din piaţă.
Începând cu data de 14 aprilie a fost retrasă şi autorizaţia de tăiere a mieilor în acel punct, astfel că cei care vor să-şi cumpere miei pentru Paştele Mici nu o vor mai putea face decât direct de la crescători sau din supermarketuri.
Făgeţenii au fost mai cumpătaţi în privinţa cărnii de miel şi nu au consumat decât vreo 700 de kilograme. Vineri, 13 aprilie, când a existat autorizaţie pentru sacrificare în piaţa din centrul oraşului, s-au tăiat 97 de animale. Fiind o zonă bogată în efective de oi, mulţi au preferat să cumpere miei direct de la stâne, la un preţ mai convenabil.